Om produktet
Høsten er manuel og transporten fra de forskellige parceller og ned til vingården i Bad-Krozingen sker i små plastikkasser for ikke at beskadige druerne. Alle stilke fjernes hvorefter druerne sorteres en ekstra gang forud for gæringen, der sker spontant uden fremmede gærstammer i en blanding af rustfrit stål og store gamle træfade. Herefter følger 12 måneders modning på brugte fade fra Bourgogne frem mod en let filtrering og aftapningen på flaske.
Fritz Waßmer arbejdede i en periode som volontør på selveste Domaine de la Romanée-Conti, og det fornemmes tydeligt, at han efterstræber den burgundiske elegance og kompleksitet i sine vine. Egentligt ikke underligt, når man tænker på, at Fritz Waßmer har hentet alle sine vinstokke hos førende producenter på de gyldne skråninger.
Her er herlige noter af jordbær, hindbær og ribs, og som det forstås ingen spor af det, vi engang kaldte "tyskersødme". Tværtimod er udtrykket friskt og mineralsk og viser, at også Fritz Waßmer har erkendt, at det ikke længere bare handler om at vise, at solen også skinner i Tyskland. En kølig, saftig, rensende og raffineret Spätburgunder med en burgundisk sjæl.
Prøv den til en stegt knurhane med krondildkogte rodfrugter og en muslingefond, der er reduceret til kærlig intensitet med citrus og fløde og opdag/genopdag, at delikat Spätburgunder fungerer fint med fisk.