Vinhos Barbeito, Madeira Verdelho 10 Years Old

Spar 15%
Ved 6 stk. 296.65 kr.
Ved 1 stk. 349.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Vinhos Barbeito, Madeira Verdelho 10 Years Old

Vinhos Barbeito, Madeira Verdelho 10 Years Old

Vores vurdering

En let gylden vin som åbner med en kompleks buket at blomster og varme røgede og pebrede krydderier spiller fint sammen med elementer af tørret abrikos og syltet mandarin. Blid, meget velafbalanceret og vedvarende i munden hvor en underliggende strøm af citrus kommer en i møde og gør, at oplevelsen af sødme reduceres samtidig med at friskheden vokser. Midt i en verden af alle mulige vine er dette flydende og fascinerende kulturhistorie.

En Madeira, der som denne ikke kan beslutte sig til om den skal være halvtør eller halv sød er en fremragende, men desværre også lidt overset aperitifmulighed. Modne faste oste er dens hjemmebane og den er også spændende sammen med røget laks og modne spanske skinker. Endelig kan man også søge inspiration i Babettes Gæstebud og skænke den til en intens consommé som et alternativ til den Amontillado Sherry som Karen Blixen valgte i novellen.

Om produktet

Denne Verdelho er en fremragende introduktion til den halvt søde, eller måske rettere halvtørre side af Vinhos Barbeito spændende og højt profilerede univers af Madeira vine. Det kan smages at Barbeito ’s vinmager med det imponerende navn Ricardo Diogo Vasconcelos de Freitas virkelig har evnen og midlerne til at lede efter det ultimative udtryk.

Druerne er høstet fra forskellige parceller omkring São Vicente og Prazeres, hvor forskellige familier, nogle i 6. og 7. generation, passer og plejer vinstokkene. Druerne køres ned til vingården på små lastbiler hvor de presses og påbegynder deres gæring i rustfrit stål. Gæringen standses med druesprit, når restsukkeret nærmer sig de 70g pr. liter og herefter modner vinen på gamle 300-700 liters franske fade på Canteiro måden (dvs. uden kunstig opvarmning for at forcere udviklingen).

Denne Verdelho modner udelukkende i den lagerhal som kaldes ”O armazém C”. Her svinger temperaturen næsten ikke med årstiderne, og det betyder at vinene i fadene virker enestående friske, når de efter 10, 12 og nogen gange 14 år sammenstikkes, filtreres og tappes på flaske.

Serveringsforslag

Anbefalinger

Spar
60%
t.o.m
1/31/2025
Spar
45%
t.o.m
1/31/2025
Spar
48%
t.o.m
1/31/2025
Spar
39%
Ved
6 stk.
Spar
46%
t.o.m
1/31/2025
Spar
38%
Ved
6 stk.
Spar
24%
t.o.m
1/31/2025
Spar
56%
Ved
6 stk.
Spar
50%
Ved
6 stk.
Spar
45%
Ved
6 stk.
Spar
36%
t.o.m
1/31/2025