Vinhos Barbeito, Madeira Tinta Negra Single Harvest Colheita 2007

Spar 15%
Ved 6 stk. 318.75 kr.
Ved 1 stk. 375.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Vinhos Barbeito, Madeira Tinta Negra Single Harvest Colheita 2007

Vinhos Barbeito, Madeira Tinta Negra Single Harvest Colheita 2007

Vores vurdering

Dette er således en af de tidligste rene Tinta Negra, der er produceret på Madeira, og det forunderlige er at det først var i 2015, at myndigheder løftede druen op blandt de primære og dermed åbnede for at den kunne markedsføres som en Maidera Tinta Negra.

Den er skabt på frugt fra små enklaver med op til 100 år gamle vinstokke oppe på den stærkt kuperede Jardim da Serra ca. midtvejs mellem Funchal og det spektakulære Miradouro da Bica da Cana, og der er tale om den første fodstrådte vin fra Ricardo Diogo Freitas regime. Efter alle stikke er fjernet er druerne således fyldt i store granit lagares, hvorefter hold af høst arbejdere og andre ildsjæle i festligt lag og med fællessang har trådt rundt i druerne i timevis i adskillige dage for at ekstrahere farve og smagsstoffer, mens gæringen langsomt kom i gang. Den gærende most er herefter løbet ned i en lille ståltank, hvor gæringen er standset med druesprit, da restsukkeret i den gærende most var faldet til 90 g. pr. liter.  

Om produktet

Herefter er vinen fyldt på brugte 300 og 450 liters fade og modnet efter den traditionelle såkaldte Canteiro-metode, hvor fadene står stablet i lagerhaller hvor temperaturen svinger med årstiderne, og for at fremme oxidationsprocessen og koncentrationen har fadene været placeret i de varmeste områder af lagerhallerne frem til november 2020, hvor Madeiraen fra 2 af fadene er blevet filtreret, sammenstukket og fyldt på 1072 nummererede flasker.

Vinhos Barbeito har i en lille menneskealder sørget for, at klodens passionerede Madeira samlere kunne forsyne sig med som regel enestående flasker tappet fra oldgamle fade, som indtil de mødte deres skæbne var gået i arv fra generation til generation. Disse kilder er nu deværre næsten tørret ud, og i stedet er det nu Ricardo Diogo Freitas livsværk, vi møder. Han fik sin første høst under bæltet i 1993, og i snart 30 år har han med respekt for Madeiras historiske rødder og sin mors og bedstefars visioner løftet virksomheden ind i det nye millennium med en imponerende virkelyst og en enestående vilje til at ruske i traditionerne.

Vinhos Barbeito var således de første som insisterede på at tappe alle deres vine selv. De var de første som ophørte med at tilsætte karamel, og de var de første som for alvor begyndte at hylde diversiteten og give den smukke ø sin territoriale identitet tilbage ved at isolere enkelte fade fra enkelte vinmarker og tappe dem som unikke cuvéer.

Det har givet et mylder af vine, som har begejstret og stadig begejstrer en voksende flok at nysgerrige samtidig med a anmelderne har fået sved på panden, når de har forsøgt at formidle foretagsomheden og den stringens og markant større friskhed i vinene som reelt har været og er et nybrud på Madeira. 

En af Ricardo Diogo Freitas fortjenester er, at Madeiras blå og også dominerende drue Tinta Negra nu er på vej mod en anerkendelse, den ikke tidligere har nyt godt af. Druen var den hurtige og sikre løsning efter vinlusen i forrige århundrede og indtil stramningen af regulativerne i 1993 har den sikkert spillet en betydende rolle, selvom vinene stadig viftede med druenavnene Verdelho, Sercial, Bual og Malvasia.

Serveringsforslag

Søde desserter
Friske desserter
Frugt & nødder
Mild ost

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.

Rosa vine

Frugtig & sød
Vine med en sødlig og moden frugtprofil. Vinene domineres af den sødme, der pakker vinen ind, og som gør den velegnet til desserter eller aperitif. Rosa vine kan komme fra hele verden, da det, der definerer dem, er deres restsukkerindhold. Rosa vine kan have flere farver, fordi de indikerer sukkerindholdet i vinen.
Aromaer Honning, modne tropiske frugter og blomster.
Vinområder Hele verden.
Druer & typer Gewurztraminer, Riesling og Muscat.