Vinhos Barbeito, Madeira Tinta Negra Single Cask 252 D+E 1999

Spar 15%
Ved 2 stk. 446.25 kr.
Ved 1 stk. 525.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Vinhos Barbeito, Madeira Tinta Negra Single Cask 252 D+E 1999

Vinhos Barbeito, Madeira Tinta Negra Single Cask 252 D+E 1999

Vores vurdering

Efter 12 år er den ”almindelige” Barbeito Single Harvest tappet i marts 2012, men Ricardo Diogo Freitas besluttede, at Madeiraen i de 2 mest lovende fade med numrene 252-D 252-E skulle have lov til at raffineres yderligere, og først i september 2015 blev Madeiraen i de 2 fade filtreret, sammenstukket og fyldt på 1.541 nummererede flasker.  At Ricardo Diogo Freitas kalder denne Maidera for en "Casco único" eller "Single cask" er derfor lige præcis en halv sandhed, men det piller ikke ved, at resultatet er både unikt og fremragende.

Om produktet

Vinhos Barbeito har i en lille menneskealder sørget for, at klodens passionerede Madeira samlere kunne forsyne sig med som regel enestående flasker tappet fra oldgamle fade, som indtil de mødte deres skæbne var gået i arv fra generation til generation. Disse kilder er nu deværre næsten tørret ud, og i stedet er det nu Ricardo Diogo Freitas livsværk, vi møder. Han fik sin første høst under bæltet i 1993, og i snart 30 år har han med respekt for Madeiras historiske rødder og sin mors og bedstefars visioner løftet virksomheden ind i det nye millennium med en imponerende virkelyst og en enestående vilje til at ruske i traditionerne.

Vinhos Barbeito var således de første som insisterede på at tappe alle deres vine selv. De var de første som ophørte med at tilsætte karamel, og de var de første som for alvor begyndte at hylde diversiteten og give den smukke ø sin territoriale identitet tilbage ved at isolere enkelte fade fra enkelte vinmarker og tappe dem som unikke cuvéer.

Det har givet et mylder af vine, som har begejstret og stadig begejstrer en voksende flok at nysgerrige samtidig med a anmelderne har fået sved på panden, når de har forsøgt at formidle foretagsomheden og den stringens og markant større friskhed i vinene som reelt har været og er et nybrud på Madeira. 

En af Ricardo Diogo Freitas fortjenester er, at Madeiras blå og også dominerende drue Tinta Negra nu er på vej mod en anerkendelse, den ikke tidligere har nyt godt af. Druen var den hurtige og sikre løsning efter vinlusen i forrige århundrede og indtil stramningen af regulativerne i 1993 har den sikkert spillet en betydende rolle, selvom vinene stadig viftede med druenavnene Verdelho, Sercial, Bual og Malvasia.

Dette er således en af de tidligste rene Tinta Negra, der er produceret på Madeira, og det forunderlige er at det først var i 2015, at myndigheder løftede druen op blandt de primære og dermed åbnede for at den kunne markedsføres som en Maidera Tinta Negra.

Druerne er høstet fra forskellige parceller omkring Campanário, Estreito da Calheta og Prazeres, hvor forskellige familier, nogle i 6 og 7 generation, har passet og plejet vinstokkene. Druerne er kørt ned til vingården på små lastbiler hvor de efter en soignering og efter alle stilke er fjernet er presset og påbegyndt gæringen i rustfrit stål. Gæringen er standset med 96% druesprit, når restsukkeret er faldet til omkring 80g pr. liter, og herefter er vinen modnet på gamle 700 liters franske fade i den lagerhal som kaldes ”O armazém C”, hvor temperaturen næsten ikke svinger med årstiderne oxidationsprocessen og koncentrationen i fadene derfor går langsommere.

Serveringsforslag

Søde desserter
Friske desserter
Frugt & nødder
Kraftig ost
Mild ost

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.

Rosa vine

Frugtig & sød
Vine med en sødlig og moden frugtprofil. Vinene domineres af den sødme, der pakker vinen ind, og som gør den velegnet til desserter eller aperitif. Rosa vine kan komme fra hele verden, da det, der definerer dem, er deres restsukkerindhold. Rosa vine kan have flere farver, fordi de indikerer sukkerindholdet i vinen.
Aromaer Honning, modne tropiske frugter og blomster.
Vinområder Hele verden.
Druer & typer Gewurztraminer, Riesling og Muscat.