Vinding Montecarrubo, Vignolo Rosso Terre Siciliane 2022

Spar 25%
Ved 6 stk. 599.00 kr.
Ved 1 stk. 799.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Vinding Montecarrubo, Vignolo Rosso Terre Siciliane 2022

category label Øko

Vinding Montecarrubo, Vignolo Rosso Terre Siciliane 2022

Vores vurdering

Top-Syrah og en af de dybeste vine fra Sicilien, vi har smagt!

Om produktet

Enkeltmarksvinen Vignolo er - som Vindings anden enkeltmark Vigna Grande - fra vulkansk jord blandet med fossiler og sand fra det koralrev, der i løbet af nogle millioner år er blevet skudt til vejrs og altså nu er en afgørende medvirken til, at man på netop Montecarrubo kan lave vin af så høj kvalitet.

I dette tilfælde har det vilde terroir sat sit aftryk på 100% Syrah - biodynamisk dyrket fra første sekund og passet og plejet med største kærlighed året rundt - og i sin ungdom den af Vindings vine, henrykker mest, synes vi. 

I kælderen er druerne gæret naturligt og modnet på brugte barriques fra topejendomme i Bordeaux.

I glasset følger aromaen op med intens mørk frugt - blåbær, brombær, sorte kirsebær og oliven og med den Syrah-typiske bacon-note som markant medspiller foruden florale nuancer af viol. Krydret spiciness suppleres fra fadet, og vinens smag er dermed tilsvarende stor, rank og velbalanceret med afgrundsdyb frugt, modne tanniner og en utrættelig eftersmag.

Drik kraftig vin som denne til kraftig mad - hellere end gerne kød, f.eks. lam, okse, vildt eller and - det hele tilsat rosmarin, hvidløg, og måske endda oliven. Grill det eller lad det simre - og smid i sidste fald gerne noget rødvin med op i gryden.

Vi foreslår dig at nyde den ved 15-18 grader inden for 15-20 år fra høståret.

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød
Fuglevildt

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.