Vinding Montecarrubo, Il Piccolo Rosso Terre Siciliane 2022

Spar 25%
Ved 6 stk. 299.00 kr.
Ved 1 stk. 399.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Vinding Montecarrubo, Il Piccolo Rosso Terre Siciliane 2022

category label Øko

Vinding Montecarrubo, Il Piccolo Rosso Terre Siciliane 2022

Vores vurdering

Den floralt krydrede og ærkesaftige 'Il Piccolo' giver minder om det nordlige Rhône på sin helt egen, sicilianske facon, der i øvrigt fungerer blændende som entrébillet ind i Montecarrubos smagsunivers.

Om produktet

70 km fra Vindings marker på Montecarrubo ligger to marker på ren kalkbund, der overvejende er beplantet med Syrah. Med disse druer laver han denne ærkesaftige og fra første sekund charmerende 'Il Piccolo' - en vin, der kvalitetsmæssigt rager langt højere op, end navnet indikerer.

Druerne afstilkes og vildgæres i vinhuset på cementkar, hvormed vinen køles og dens mest elegant og florale sider vinder frem. Efter endt gæring og forlænget maceration hældes vinen på brugte Troncais egetræsfade, hvor den gennemfører den malolaktiske gæring og lagrer i 9 måneder, inden den tappes på flaske.

Allerede et stykke fra glasset accentueres 'il Piccolo' af indbydende blomster - violer, syrener og diskrete liljer - med brombær, blåbær, friskkværnet hvid peber og vilde krydderurter i lagene lige nedenunder. Den ærkesaftige, mediumfyldige smag har samtidig en flot intensitet, modne tanniner og smukt integreret, mundvandsdrivende syre, der sammen med den beherskede alkohol giver vinen en flot balance og kølighed.

Syrah som denne bringer mange minder til det nordlige Rhône, og dog er den helt sin egen takket være terroiret på denne kant af Sicilien, når det håndteres af Peter Vinding-Diers virtuose hånd. Selv holder vi af at nyde den til sorte oliven - gerne i tapenadeform på tapasbrættet - såvel som til fjerkræ, pizza eller langtidsstegt lam med rosmarin, hvidløg og citron.

'Il Piccolo' kan også sagtens nydes på terrassen uden nævneværdigt tilbehør. I alle tilfælde anbefaler vi at nedkøle den til mellem 13 og 16 grader. 

Nyd den inden for 6-8 år fra høståret. 

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Fjerkræ
Fjerkræ på grillen
Lyst kød
Mørkt kød

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.