Om produktet
ll Carrubo laves på 31% særligt udvalgte Syrah-stokke og derudover 44% Merlot samt 25 Cabernet Franc, hvilket sender den et niveau op i intensitet og kropsfylde set i forhold til lillebrorvinen 'Il Piccolo', der produceres på de samme kalk-holdige marker ca. 70 km fra Vindings vineri.
Druerne er biodynamisk dyrket og manuelt høstet - og i vinhuset gæret på druernes vilde gær i åbne gæringstanke forfulgt af 9 måneders lagring på let brugte egetræsfade fra Pomerol i Bordeaux. Undervejs omstikkes vinen i flere omgange for at slippe af med bundfaldet. Bortset fra det er den ganske ufiltreret, når den rammer flaskerne, og netop derfra opstår noget af den personlighedsfyldte vildskab, der er Vindings signatur.
I glasset er vinen mørk og dog helt klar rubinrød med en nærmest lilla kant, der med tiden vil aftage. En dyb brombær-, blåbær- og solbærfrugt skyder derfra op gennem dens blomstrende lag af syrener og liljer, som desuden gemmer på krydrede noter af knust peber, urter og paprika foruden animalske toner af kroghængt kød.
Smagen er rank, fyrrig, fyldig, kraftfuld men aldrig overgjort. I eftersmagen er den samtidig evigt saftig med en mesterlig lethed, der får det hele til at virke så ukompliceret trods den store kompleksitet.
Il Carrubo er en forunderlig, gastronomisk vin, der med sin iboende vildskab passer som hånd i handske til netop vildt - f.eks. krondyrmørbrad med vildtsauce og hasselbach-kartofler - eller til paprika-marinerede svinekoteletter på grillen.
Vi foreslår dig at nyde den let afkølet ved 15 og ikke højere end 18 grader.