Om produktet
100% Sankt Laurent fra nænsomt dyrkede marker rundt om Neusiedler-søen, der markerer grænsen mellem Østrig og Ungarn. Vinen er lagret 12 måneder i store østrigske egetræsfade og derpå aftappet med begrænset tilsætning af SO2 i det sene efterår. På den baggrund får vinen en charmerende og let animalsk aroma med nuancer af bl.a. rabarber, boysenbær og orientalske krydderier. I smagen fornemmer man Sankt Laurents ligheder med Pinot Noir, her illustreret af en yderst delikat frugt med lyse og mørke bær og en let krydret eftersmag svøbt i en frisk syre og helt fine tanniner. Umathums Sankt Laurent optræder på én gang markant og elegant, og de behagelige 12,5% alkohol gør den til en meget alsidig og saftig medspiller til et bredt udvalg af mellemfyldige madretter, ikke mindst Wienerschnitzel for nu at blive i den østrigske terminologi. Vinen vil nyde godt af en times iltning før servering ved 13-15 grader indenfor de første 7-8 år fra høst.