Om produktet
Den ypperste Barbera fra et fremragende domæne. Den er storebror til Butti og har endnu mere kraft, koncentration og aroma. Og så lagres den længere i eg.
"Delia" dækker blot 0,33 hektar på fremragende vinbjerg i Barolo's fine la Morra. Jordbunden er kalk og mergel og vender stik sydvest på stejl skråning. Vinen lagres i små egefade før tapning og vil udvikle sig i 5-6 år og leve i 10 år, formentlig længere endnu. Fin til vildt og kraftige retter.
Michele Reverdito overtog domænet fra faderen i 1999, en vingård på nu 22 hektar i la Morra og nabokommuner, som årligt leverer ca. 70.000 fl. Han får i kælderen hjælp af søsteren Sabina og i vinbjergene af far Silvano og moderen Maria. Metoderne er bæredygtige - her bruges ikke insektgifte, pesticider eller kunstgødning.
Michele var primus motor i det lokale projekt "Green Experience": brug af naturgødning, skadedyrsbekæmpelse ved brug af teknikker der forstyrrer deres forplantning, spredning af gavnlige insekter, der fremmer bestøvningen, og beskyttelse af den naturlige fauna. Mere end 70 dyrkere er nu tilknyttet dette projekt. "Vi er dyrkere før producenter" siger Michele, og vi går efter elegance, raffinement og genkendelighed. Vine fra enkeltmarker skal udtrykke, hvor de kommer fra, og vinificeres derfor forskelligt. Arbejdet i kælderen er ellers helt traditionelt med ståltanke og en masse gamle "botti", træfade på 40 - 50 hl.
Det, der udmærker domænet, er en balance i vinene, der både tilgodeser druekaraktererne og samtidig har en tilgængelig frugtighed, som giver selv Barolo'er fra enkeltmarker et meget bredt drikkevindue. De kan udvikle sig meget men giver allerede meget som ret unge.