Tenuta di Ghizzano, Nambrot 2019 Øko

Spar 23%
Ved 6 stk. 499.00 kr.
Ved 1 stk. 649.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Tenuta di Ghizzano, Nambrot 2019 Øko

category label Øko

Tenuta di Ghizzano, Nambrot 2019 Øko

Vores vurdering

Biodynamisk, fodtrampet og historisk Supertoscaner på 60% Merlot, 20% Cabernet Franc og 20% Petit Verdot!

Om produktet

I 1370 grundlagde Grev Franco Nambrot  - ridder under Carl den store - landsbyen Ghizzano, hvor hans efterkommere slog sig ned. Med denne vin hylder grevinde Ginevra Venerosi Pesciolini således sin forfader, der ikke var bange for at gå sine egne veje - i øvrigt ligesom vinen, der med sit høje indhold af Merlot var en af pionererne bag de internationalt inspirerede Toscana-vine, der skulle blive kendt og elsket under kaldenavnet "Supertoscanere".

I dag laves Nambrot på omkring 60% Merlot, 20% Cabernet Franc og 20% Petit Verdot. Især er Petit Verdot en interessant tilføjelse, fordi den ofte spiller en meget lille rolle i slægtsvinene fra Bordeaux, hvor den historisk har haft svært ved at modnes til fulde. I Toscanas varmere klima får man imidlertid langt mere ud af druesorten end i Bordeaux, hvilket skaber en smagskombination, der næsten kun kan findes her hos Tenuta di Ghizzano.

I vinhuset respekteres den historiske vinkel med gode gamle dyder i form af fodtrampning og dernæst gæring på druernes egen, vilde gærkultur - ganske som i de gode gamle dage. Ved endt gæring hældes den unge vin på store 500-liters egetræsfade, hvor den lagrer i 18 måneder. Dernæst følger endnu et år på tank, hvor den kan samle sig og langsomt uden udefrakommende inputs.

Når vinen smages knap 4 år efter høst, er det med en ekstrovert og karismatisk personlighed af mørk blåbær-, solbær- og kirsebærfrugt, der svæver frit blandt noter af nybrygget espresso, cedertræ, tobak, tørrede krydderurter og læder.

Smagen stemmer i for fuld hals med både helt høje, dybe og fyldige toner, der giver ekko og genlyd i lang tid efter.

Nambrot er en født grillvin til det bedste kød og bagekartofler serveret med kryddersmør (urter, hvidløg, paprika...) samt paneret squash, der også meget gerne må få en tur på grillen. Alternativt kan den nydes fyldige gryderetter efteråret og vinteren over.

Vi foreslår, at du nyder den ved 16-18 grader, gerne i op til 20 år fra høståret. Måske endda længere...?

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød

Anbefalinger

Lilla vine

Kraftig & frugtig
Vine med stor intensitet, frugtfylde og power. Vine som er mørke og meget modne i frugtbilledet. Server de kraftige og intense vine til rødt kød, kraftige simreretter eller BBQ. Lilla vine kommer ofte fra områder med meget sol og varme. Lilla hedvine serveres med blåskimmeloste eller chokoladedesserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, sød lakrids, sød tobak, kandiserede bær, kaffe, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Sydfrankrig, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, Syditalien, Californien, Argentina og Australien.
Druer & typer Cabernet sauvignon, Merlot, Tempranillo, Syrah, Grenache, Primitivo/Zinfandel, Negroamaro, Carmenere og Malbec.

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.