Udforsk vores store udvalg af den meget stærke alkohol Absint
Absint fremstilles ved at lade have-malurt, fennikel og anis trække i stærk alkohol. Resultatet destilleres til en klar væske, der kan infuseres med forskellige urter. Klorofylet fra bladene giver den færdige absint en karakteristisk grøn farve. Afslutningsvist tilsættes vand, således den færdige absint typisk indeholder mellem 50 og 75 pct. alkohol. Absinth direkte fra kedlen indeholder dog over 80 pct. alkohol.
Absints alkoholprocent svinger typisk fra det lavede indhold på omkring 45% alc. og til op absinth med 89,9% alc.
Af alle på markedet har den stærkeste absint 89,9 % i alkoholstyrke og vores sortiment er det Hapsburg Absinthe XC Original 89,9%. Den bør serveres fortyndet og holdes i sikkerhed fra åben ild.
Absint er velkendt for sin meget kraftige lakridssmag og kan derfor både drikkes rent og i cocktails. Hvis man drikker absinth rent, så skal man være klar over at den meget høje alkoholprocent som absint altid har.
Den traditionelle metode er med absint ske og sukkerknald. Læg en sukkerknald på en absint ske og dyp den ned i dit glas med absint, hvorefter sukkerknalden antændes og brændes til den er helt smeltet til en karamel substans. Til slut slukkes ilden og det smeltede sukker røres rundt i glasset. Nydes som et shot.
Absinth kan spores tilbage til slutningen af 1700-tallet, hvor den blev opfundet af en fransk læge der var flygtet til Schweiz. Opskriften blev solgt til en fransk forretningsmand, som startede en masseproduktion der blev udbredt i hele Frankrig i 1800-tallet. Her blev den bl.a. brugt som medicin, som mødte stor modstand og blev sidenhen gjort ulovlig i mange lande. Navnet absinth stammer fra malturten, Artemisia absinthium, som bruges til at lave absinth.
Gå på opdagelse i vores store kvalitets sortiment og find din favorit absint på tilbud!