Om produktet
Hos Albert Sounit laver man principielt Caprice Vin Mousseux efter nøjagtig samme princip som Crémant, d.v.s. at man benytter sig af den samme Méthode Traditionnelle. Betegnelsen Blanc de Blancs betyder, at man kun benytter hvidvine, som er lavet på hvide druer.
Efter endt flaskelagring "drejes" flaskerne maskinelt i såkaldte "gyro-kasser” (remuage), en teknik som i dag er ret almindeligt i f.eks. Champagne.
Derved kommer bundfaldet (depotet) til at ligge over kapslen, hvorefter det kan "skydes ud" i forbindelse med "dégorgeringen" – d.v.s. opfyldning af den manglende mængde normalt tilsat sukkerlikør (5-7 g. sukker/liter for brut-kvaliteten) samt påsætning af champagneprop.
Alt dette foregår manuelt på den traditionelle måde nøjagtigt som i de bedste champagne-huse, og kvaliteten er således også præget af denne omhu, som følger hver flaske fra start til slut.
Når en mousserende vin får en så fornem behandling under vinificeringen som denne Caprice, er det ikke så underligt, at forskellen er til at smage.
Caprice Blanc de Blancs fra Albert Sounit har et let, gyldent skær og meget flotte og fine bobler. I smagen byder den på en god blødhed og nuancer af fersken og abrikos.
Brug den som velkomstdrink til festlige lejligheder eller til et lille glas på terrassen.