Om produktet
Sifer Wines Vibria kommer fra Tarragona-området i Spanien. Som mange ved, er Spanien et utroligt alsidigt og varmt vinland, der ofte producerer solmodne og karakterfulde vine. Både på den hvide og den røde front. Tarragona er ingen undtagelse, når det kommer til varmen. Sifer Wines formår dog at høste lidt tidligere, så druerne stadig bevarer en rig og nærværende syre.
Vibria er en ny cuvée fra Sifer Wines og er et projekt styret af vingårdens unge medarbejdere, der længe har haft en filosofi om at producere netop sådan en vin. Vibria er baseret på Xarel-lo, Grenache Blanc og lidt Macabeo. Tre druer, der alle er ekstremt berømte for området. Vinen er forholdsvis funky og livlig. Dels fordi det ikke er filtreret men også på grund af skinmacerationen, der findes på vinene.
Som så ofte når man drikker hvidvin/orangevin fra Spanien, finder man en distinkt og frugtig note, som bestemt også kommer til udtryk i denne vin. Du vil fornemme tropiske frugter, gule stenfrugter og en nærmest ferskenagtig aroma i vinen, der i sidste ende tynges af en grøn og bitter syre. Den perfekte kombination, hvis du spørger os!
Vinen vinder intet ved at lufte før servering. Server gerne vinen direkte fra køleskabet. Det kan næsten ikke være for koldt, efter vores mening.
Vibria er en "let fyldig" orange vin. Altså en hvidvin med meget lidt hudkontakt. Det øger kompleksiteten og intensiteten noget, hvilket gør at vinen absolut kan serveres til noget mad. Fjerkræ og lyst kød vil frem for alt blive flot komplimenteret af denne vin.