Rabino Luigi Giuseppe, Roero DOCG 2021

Spar 41%
Ved 6 stk. 129.00 kr.
Ved 1 stk. 219.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Rabino Luigi Giuseppe, Roero DOCG 2021

P O I N T
94
Anders Grøndahl
Din Vinguide

Rabino Luigi Giuseppe, Roero DOCG 2021

Krop Medium
Tannin Høj
Syre Høj
Stil Tør

Smagsnoter

Rød frugt
Andre krydderier
Fad

Vores vurdering

- Vi kan allesammen finde en Barolo eller Barbaresco som smager fantastisk. Hvis prisen er underordnet er det bare at tage for sig af retterne. Men Nebbiolo som sætter Barolo & Barbaresco til 2-3 gange prisen til vægs. Kan det lade sig gøre? Det korte svar er ja.

Om produktet

Roero er kongen. Sådan beskriver Rabino Luigi Giuseppe selv vinen som er lavet på den Piemontesiske stolthed, Nebbiolo. Druerne hentes fra de bedste sydvest-vendte skråninger i Canale, Roero. Her er vinmarkerne badet i sol hele dagen. 1. generation af familien kaldte disse skråninger for "Souri" som frit oversat betyder "hvor solen ledsager dig hele dagen".

Takket være den sandholdige jord og de gamle vinstokke levere netop disse skråninger et lavt men enormt koncentreret udbytte. Efter høsten vinificeres vinen først i ståltanke i 8 dage og overføres efterfølgende til de træfade hvor vinen udvikler sig i de efterfølgende 24 måneder.

I glasset viser vinen sin storhed med det samme. Med sin faste Nebbiolo karakter af læder, tobak, vilde hindbær og blåbær svøbt i krydderier fra de 2 år på fadet med nelliker og en smule kanel. Aroma billedet vil med tiden i flasken ændre sig, og et nyt lag af kompleksitet vil vise sig, med nuancer af underskov og trøfler. Netop flaskelagringen og den - med tiden - ekstra kompleksitet, gør Nebbiolo til en af de mest lagringsegnede vine i verden.

Nebbiolo har som oftest høj syre og højt indhold af tannin/tørstof. Dette gør sig også gældende her. Tanninerne er bløde og fintkornede og netop strukturen i vinen gør den ideel til kødretter med okse eller vildt. Med den rette sammensætning med mad vil netop syren og tanninen i vinen være med til at løfte oplevelsen.

Smagsnoter

Rød frugt
Andre krydderier
Fad

Fakta

Tannin:
Høj
Stil:
Tør
Syre:
Høj
Krop:
Medium
Smagsprofil:
Område:
Årgang:
2021
Dyrkning:
Konventionel
Størrelse:
750 ml
Alkohol %:
14,00
Proptype:
Kork
Serveres ved:
15-17°C
Serveres til:

Serveringsforslag

Mørkt kød

Eksterne anmeldelser

P O I N T
94
Anders Grøndahl
Din Vinguide

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.