Om produktet
Roero er kongen. Sådan beskriver Rabino Luigi Giuseppe selv vinen som er lavet på den Piemontesiske stolthed, Nebbiolo. Druerne hentes fra de bedste sydvest-vendte skråninger i Canale, Roero. Her er vinmarkerne badet i sol hele dagen. 1. generation af familien kaldte disse skråninger for "Souri" som frit oversat betyder "hvor solen ledsager dig hele dagen".
Takket være den sandholdige jord og de gamle vinstokke levere netop disse skråninger et lavt men enormt koncentreret udbytte. Efter høsten vinificeres vinen først i ståltanke i 8 dage og overføres efterfølgende til de træfade hvor vinen udvikler sig i de efterfølgende 24 måneder.
I glasset viser vinen sin storhed med det samme. Med sin faste Nebbiolo karakter af læder, tobak, vilde hindbær og blåbær svøbt i krydderier fra de 2 år på fadet med nelliker og en smule kanel. Aroma billedet vil med tiden i flasken ændre sig, og et nyt lag af kompleksitet vil vise sig, med nuancer af underskov og trøfler. Netop flaskelagringen og den - med tiden - ekstra kompleksitet, gør Nebbiolo til en af de mest lagringsegnede vine i verden.
Nebbiolo har som oftest høj syre og højt indhold af tannin/tørstof. Dette gør sig også gældende her. Tanninerne er bløde og fintkornede og netop strukturen i vinen gør den ideel til kødretter med okse eller vildt. Med den rette sammensætning med mad vil netop syren og tanninen i vinen være med til at løfte oplevelsen.