Planeta, Didacus Rosso 2016

Spar 10%
899.00 kr.
Før 999.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Planeta, Didacus Rosso 2016

Planeta, Didacus Rosso 2016

Om produktet

Didacus Rosso er lavet på 100% Cabernet Franc fra vinstokke (klon VCR10) som er plantet i 1999 ved Ulmo-vingården i Menfi, med ca. 4.545 planter/ha. Den fattige jordbund med især ler, sand og silt giver kraftige, strukturerede og tanninrige rødvine. Klaserne er høstet manuelt og transporteres til kælderen i små kasser à 14-16 kg. for at undgå oxidering. Ved ankomsten i kælderen bliver de yderligere sorteret og efter en afstilkning og en skånsom masning føres de direkte i tre typer gæringskar: Små træfade, store fade og ståltanke. Mens man har produceret Didacus Chardonnay siden 2014, på druer fra vinstokke plantet i 1985, er 2016 første årgang for Didacus Rosso. ”Didacus” var i øvrigt det øgenavn Diego Planetas far, Vito, brugte, for at kalde på sin søn, når denne havde lavet narrestreger…

Gæringen varer i 18-21 dage med hyppige omrøringer og overpumpning. Efter endt gæring løber vinen naturligt fra gæringskaret, og resten af masken presses skånsomt i en lille, lodret presse. Derefter gennemgår vinen en malolaktisk gæring og modnes i 20 måneder på franske barriques (225 l.) fra Saury / Seguin Moreau (35% nye, 38% et år og 27% to år gamle). Man foretager en omrøring hver anden uge i hele perioden.

I farven er Didacus Rosso dyb, mørkerød. Duften er forbavsende koncentreret og kompleks med toner af mørke bær, læder, krydret tobak og vanilje. Vinen eksploderer nærmet i munden med masser af frugt, struktur og lækre krydderier. Giver man den lidt (meget!) tid på karaffel, vil den udvikle god fedme, harmoni og finesse. Det er en vin med stor kompleksitet og personlighed. Server den til and, lam, okse og råvildt.

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.