Pertinace, Barbera d'Alba, Piemonte 2019

149.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Pertinace, Barbera d'Alba, Piemonte 2019

P O I N T
92
James Suckling

Pertinace, Barbera d'Alba, Piemonte 2019

Om produktet

Druen Barbera er kendt for sin gode syre, fyldige krop og en let genkendelig duft af kirsebær - netop disse karakteristika er bærende for Pertinaces Barbera d'Alba. Det er kraftfuld vin i god balance, hvor intensiteten udfordres af en næsten insisterende friskhed. 

Huset Pertinace er gammelt og veletableret i Piemonte - men trods de dybe rødder, er der tale om et moderne vinhus hvor visioner og traditioner går hånd i hånd. Druerne til denne vin, kommer blandt andet, fra en af husets ældste vinmarker. Alle druer i vinen er udvalgt på baggrund af en optimal syd-, sydvest- og sydøst-vendt eksponering, der tilfører en blødhed og udpræget varme til vinen. Druerne gærer først på temperaturreguleret ståltank i 10-15 dage og herefter 9 måneder på franske egetræsfade.

Forvent en klassisk Barbera med en umiddelbar og frugtbåret personlighed. Farven virker næsten lilla i glasset mens duften byder på mørke bær, vanilje og krydrede undertoner. Smagen er på én gang varm og forfriskende, grundet den gode syre. Ganske enkelt smagen af Piemonte på flaske!

Nyd den til mad der er båret af kød, tomat og ost - eksempelvis klassisk pasta bolognese, hjemmelavet pizza med salami eller bare det store tapasbord.

Serveringsforslag

Fjerkræ
Lyst kød
Tapas
Fuglevildt

Eksterne anmeldelser

P O I N T
92
James Suckling

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.