Om produktet
Det er typisk for Langhes producenter, at man fremstiller to forskellige vintyper på Barbera: en frisk, frugtig, ukompliceret vin med stor appel og så en mere ambitiøs og kompleks vin, der ofte barriquelagres. Barbera d’Alba er den friske, primærfrugtige fortolkning af denne attraktive drue. Mauro laver en konsistent fortrinlig version med stor saftighed, der emmer af frugt og er en ideel ledsager til egnens pastaretter eller en god pizza.
Modsat Dolcetto har Barbera en del syre, men til gengæld et meget moderat indhold af tannin, og det er således den fine balance med frugtens sødme og syren, der er attraktionen og udfordringen her. Det giver en skøn frugtbetonet tør vin, der opleves som både generøs og velgørende også i alsidige madsammenhænge.
Veglios Barbera d’Alba er dyb rubinrød med sort kerne og violette reflekser i farven. Generøs primærfrugtig næse med frugt- og blomsternoter. Udtalt frisk og saftig i munden med nerve og middelfylde.