Om produktet
Ròche d’Ampsèj er en privilegeret cru, der ud over den typiske høje andel af sand indeholder lidt mere ler end typiske Roero-jord. Marken opdeles i 4 sektio-ner, der behandles separat: Scaglia, Centrale, Cisterna og Sottostrada. 50% af vinen fremstilles på temperaturstyrede stålgæringstanke med 10-12 dages maceration, mens den resterende del laves med gæring på brugte 600 liters tonneaux med 45-60 dages maceration. Vinen lagres efterfølgende i mindst 14 måneder på en kombination af brugte 600 liters tonneaux og barriques. Vinen antager en lidt mere Barolo-lignende karakter og er derfor også interessant at sætte ind i en sådan smagesammenhæng.
Cru Ròche d’Ampsèj, i Canale, Roero, hvor de fleste planter i gennemsnit er 50 år gamle, men der også er en sektion med ca. 20 år gamle planter. Jorden består af 25% fint sand, 42% groft sand, 29% silt og 5% ler. Eksponeringerne er øst- til sydvestvendte og den ca. 1,25 ha store lokalitet ligger 280-315 moh