Matteo Correggia, Roero Roche d'Ampsej Riserva 2017

399.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Matteo Correggia, Roero Roche d'Ampsej Riserva 2017

category label Øko
P O I N T
93
Wine Advocate

Matteo Correggia, Roero Roche d'Ampsej Riserva 2017

Vores vurdering

Rubinrød i glasset. Rosenfloral og med varietaltro noter af både frisk og tørret frugt. Dyb, intens, velstruktureret og majestætisk. Vinen viser en unik side af Roero.

Om produktet

Ròche d’Ampsèj er en privilegeret cru, der ud over den typiske høje andel af sand indeholder lidt mere ler end typiske Roero-jord. Marken opdeles i 4 sektio-ner, der behandles separat: Scaglia, Centrale, Cisterna og Sottostrada. 50% af vinen fremstilles på temperaturstyrede stålgæringstanke med 10-12 dages maceration, mens den resterende del laves med gæring på brugte 600 liters tonneaux med 45-60 dages maceration. Vinen lagres efterfølgende i mindst 14 måneder på en kombination af brugte 600 liters tonneaux og barriques. Vinen antager en lidt mere Barolo-lignende karakter og er derfor også interessant at sætte ind i en sådan smagesammenhæng.

Cru Ròche d’Ampsèj, i Canale, Roero, hvor de fleste planter i gennemsnit er 50 år gamle, men der også er en sektion med ca. 20 år gamle planter. Jorden består af 25% fint sand, 42% groft sand, 29% silt og 5% ler. Eksponeringerne er øst- til sydvestvendte og den ca. 1,25 ha store lokalitet ligger 280-315 moh

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød
Pasta & Pizza
Risotto

Eksterne anmeldelser

P O I N T
93
Wine Advocate

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.