Manoel D. Poças Junior, Vintage Port Coroa de Rei 2016

Spar op til 15% Udløber: 1/5/2025
Ved 6 stk. 381.65 kr.
Ved 1 stk. 449.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Manoel D. Poças Junior, Vintage Port Coroa de Rei 2016

Manoel D. Poças Junior, Vintage Port Coroa de Rei 2016

Vores vurdering

Resultatet er blevet en smuk, aromatiske og meget velafbalancerede Vintage Port som allerede nu er meget charmerende selvom den også har struktur til et langt liv, hvis man ellers kan holde fingrene fra den. Intens rubinrød i glasset. Mørk chokolade og masser af moden mørk frugt med brombær og Reine Claude i spidsen, der fungerer som den aromatiske klangbund for flygtigere aromaer af viol, harpiks og kokos. Fin volumen og saftighed med mærkbare, men modne tanniner og et delikat syrepift, der på forfriskende vis dæmper oplevelsen af sødme og etablerer en elegant finish.

Om produktet

Vintage Port Coroa de Rei er en særlig aftapning på bare 2.200 flasker af de i alt 24.000 som Manoel Poças Júnior endte med at producere i 2016, der bød på en udfordrende og forsinket vækstsæson, der krævede justeringer i plukkeplanerne, indgående kendskab til de forskellige vingårde og flere dage, hvor er blev høstet helt frem til mørkets frembrud for at nå i mål. Men belønningen er ikke udeblevet. Poças Júnior har begået en af de mest spektakulære Vintage Port i 2016, som Wine Entusiasts mangeårige Portvinsekspert Roger Voss helt fortjent kastede op i hatten, da det amerikanske magasins skulle i gang med de sidste voteringer op til lanceringen af deres "Top 100 Wines of 2018". Poças Júnior endte på en fornem 30. plads blandt flere end 10.000 bedømte vine!

Druerne er de traditionelle varianter med Touriga Nacional i front med fin støtte fra blandt andre Touriga Franca og Tinta Roriz, der plukkes fra 40-60 år gamle vinstokke. Der sker en sortering under plukningen, så kun de bedste druer bliver udsat for fodtramp. Efter gæringen og tilsætningen af kvalitetsbrandy får vinen lov til at hvile sig i rustfri ståltanke indtil det tidlige forår, hvor man så smager sig frem til de bedste partier, som så bliver fyldt på mindre fade for at ende som Vintage Port. I de senere år har Jorge Manuel Pintão og hans højre hånd André Barbosa skruet ned for tiden i fadene og her i 2016 blev det kun til 6 måneder (!) i fadene inden vinen røg tilbage stålet, hvor den modnede videre i 16 måneder inden den blev sendt til godkendelse hos IVDP (Instituto dos Vinhos do Douro e do Porto) og derpå aftappet på flaske og frigivet til salg.

Serveres ved 12-14 grader, og mens den er ung gerne sammen med en saftig mør bøf med Madagaskarpeber. Ellers vil den være velegnet til cremede oste, særligt blå oste samt desserter med mørk chokolade eller bær.

Serveringsforslag

Søde desserter
Friske desserter
Frugt & nødder
Kraftig ost
Mild ost

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.

Rosa vine

Frugtig & sød
Vine med en sødlig og moden frugtprofil. Vinene domineres af den sødme, der pakker vinen ind, og som gør den velegnet til desserter eller aperitif. Rosa vine kan komme fra hele verden, da det, der definerer dem, er deres restsukkerindhold. Rosa vine kan have flere farver, fordi de indikerer sukkerindholdet i vinen.
Aromaer Honning, modne tropiske frugter og blomster.
Vinområder Hele verden.
Druer & typer Gewurztraminer, Riesling og Muscat.