Om produktet
Lidt øst for Barbaresco ligger Starderi-skråningerne, som med deres kalkrige jord leverer sofistikeret og karakterfuld Nebbiolo - netop sådan er La Spinettas Langhe Nebbiolo. Det er italiensk grundighed som sjældent er set mage, i en vin hvor druerne er høstet med håndkraft og har gennemgået malolaktisk gæring i 12 måneder på 2 og 3 gange brugte franske egetræsfade - og som tappes på flaske uden nogen forudgående filtrering. Der er altså her tale om den rene og upåvirkede smag af Piemonte. Resultatet af denne grundighed, er en vin med uendelige lag af saftige skovjordbær, krydderurter og sød tobak. Den velkendte oplevelse af stram bitterhed som med syre fra bær og friskhed fra mynte, gør Nebbiolo til rendyrket nydelse for trænede smagsløg.
Hæld den på karaffel i god tid inden servering og nyd den generøst til grillet lam med ratatouille eller bare en solid ret med røget bacon.