4.0
af 1 anmeldelser

Francesco Versio, Barbaresco 2017

499.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
4.0
af 1 anmeldelser

Francesco Versio, Barbaresco 2017

4.0
af 1 anmeldelser

Francesco Versio, Barbaresco 2017

Om produktet

Francesco Versio er født i 1985 og er hjemhørende i Neive di Barbaresco og han fremstillede de første vine under eget navn i 2013 og han er en af Langas fremadstormende, unge producenter, med en mikroproduktion, der allerede er svært efterspurgt.

Trods sin unge alder er han imidlertid stærkt meriteret og har teoretisk og praktisk erfaring på højeste niveau. Francesco var færdiguddannet fra ønolog-skolen i Alba i 2005 og har efterfølgende taget en kandidatgrad i Vindyrkningens og ønologiens teknologi og videnskab på Universitetet i Torino. Blandt flere erfaringer kan nævnes, at han har arbejdet hos Bruno Giacosa i perioden fra 2009-2016 og han var også hovedønolog her i perioden hvor Dante Scaglione ikke var fast hos Giacosa. I 2015 modtog Francesco den tredje udgave af den såkaldte Giulio Gambelli award, som Italiens bedste unge ønolog under 35 år, en titel som en anden, meget stilskabende ønolog, hans gode ven Gian Luca Colombo havde vundet året tidligere

Francesco dyrker sin jord økologisk, men er ikke certificeret og han fremstiller Barbaresco i hvad man kunne kalde en opdateret, traditionel stil og hans produktionsfilosofi har en del sammenfald med Gian Lucas, og det er karakteristisk at helt moderne ønologiske indsigter og et ideal om drikbarhed på afgørende vis medformer vinenes udtryk: Der er ingen fast opskrift, og tilgangen afstemmes efter året, men Barbaresco fremstilles ideelt set med lang macerationstid, men ved ganske lav temperatur og bottilagring, men den beskedne mængde gør, at der ud over en Stockinger- og en Gamba botte også står nogle få brugte tonneaux i kælderen, således at fadene kan fyldes.

Foreløbig har Francesco kapacitet til at fremstille ca. 3000 flasker om året af en ualmindeligt velsmagende og balanceret Barbaresco, men omplantninger og naturens luner har givet variationer ud over det sædvanlige og mens den fornemme 2017’er er lavet med indkøbte druer fra Rombone di Treiso, fra en mark, hvis vineyard management Francesco i øvrigt selv er ansvarlig for, så er den helt igennem vidunderlige 2018’er fra hans egne marker og en lille andel af indkøbte druer fra MGA Starderi, mere repræsentativ for hvad man i fremtiden kan opleve herfra. Mængderne er meget begrænsede begrænsede

Serveringsforslag

Lyst kød
Mørkt kød
Vildt

Anmeldelser

4.0 af 1 anmeldelser

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.