Domaine Gavoty, Côtes de Provence Rosé Grand Classique 2023 Øko

Spar 15%
Ved 6 stk. 136.00 kr.
Ved 1 stk. 160.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine Gavoty, Côtes de Provence Rosé Grand Classique 2023 Øko

category label Øko

Domaine Gavoty, Côtes de Provence Rosé Grand Classique 2023 Øko

Vores vurdering

En sart funklende rosa rosé med en duft der er lykkeligt fyldt med associationer til røde bær, især jordbær, og derpå følger en forfriskende, saftig og frem for alt helt tør oplevelse i munden.

En herlig rosé med fylde nok til at matche et utal af serveringer lige fra de friske sprøde salater, over alle de Middelhavsinspirerede retter (især dem med hvidløg) og frem til de mere krydrede asiatiske serveringer.

Om produktet

Denne Cuvée Grand Classique hed indtil for et par år siden Cuvée Tradition, men så var det Roselyne Gavoty syntes, at det var lidt mere effektfuldt, hvis vinen på én gang kunne blive både ”Grand” og ”Classique”, og der har hun sikkert en pointe. Men bortset fra navnet er dette stadig på én gang Roselynes mest klassiske Provence rosé og samtidig den, hvor der med hensyn til druesammensætning eksperimenteres mest. Således ved vi først, når vi får vinen i hånden hvilken drue, der får lov til at bære fanen. I et par år var det således Grenache, men i år er det Cinsault, der med hele 60% dominerer drueblandingen.

Roselyne Gavoty fortæller, at også hun var lidt udfordret af meget tørre og ekstremt varme vækstsæson, som til sidst fik “Syndicat des Vins Côtes de Provence” til at udstede et dekret, som tillod kunstvanding op til og under høsten samtidig med, at de sænkede loftet for det tilladte udbytte pr. ha. Derfor valgte hun at indlede høsten allerede den 21. august ”inden syren forsvandt og det potentielle alkoholindhold gik amok” og i morgentimerne inden temperaturerne sneg sig op fordi de 35 grader kom de smukt modnede både manuelt og maskinelt høstede druer i hus i løbet af en uges tid.

Stilkene bliver fjernet og druerne knust således at der kan ske en saignée (blødning) af den frit løbende most, som samtidig langsomt tager farve fra skallerne. Efter 3-6 timer presses det der er tilbage og blandes med den frit løbende most med henblik på mere struktur og finesse. Herefter gærer og modner vinen ved 15-18°C. frem til efter nytår, hvor den endelige cuvée sammenstikkes for derpå at modne videre et par måneder inden aftapningen.

Serveringsforslag

Aperitif
Fed fisk
Lys fisk
Fjerkræ
Hygge- & terrassevin
Skaldyr

Anbefalinger