Domaine de la Solitude, Cornelia Constanza Chateauneuf-du-Pape 2019 150 cl

1,499.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine de la Solitude, Cornelia Constanza Chateauneuf-du-Pape 2019 150 cl

Domaine de la Solitude, Cornelia Constanza Chateauneuf-du-Pape 2019 150 cl

Vores vurdering

Druerne til Cornelia Constanza stammer fra mere end 80 år gamle vinstokke dyrket på sandholdig jord på La Crau vinmarken lidt nord for domænet. Her får du en veloplagt og usædvanlig saftspændt Châteauneuf du Pape, som demonstrerer det ypperste, Grenache Noir-druen kan præstere af renhed, finesse og forfinede aromaer. Her er lag på lag af kirsebær, jordbær og stikkelsbær i smuk forening med cacao, kanel, kardemomme og peber. Finishen er fyldig med en silkeagtig tekstur og modne tanniner. Grenache når det er allerbedst! 

Om produktet

Florent Lancon introducerede denne cuvée i 2005, da han fik det fulde ansvar for domænet efter sin far. Cornelia Constanza er opkaldt efter en kvindelig forfader og er en af Solitudes top cuvéer, som kun laves i udvalgte årgange og i stærkt begrænsede mængder. 

Cornelia Constanza består af 100% Grenache noir fra mere end 80 år gamle vinstokke, der dyrkes på sandholdig jord på La Crau vinmarken lidt nord for domænet. Mosten gennemgår en lang macerering med blid ekstraktion for at opnå Domaine de la Solitude's særlige signatur med de på én gang fløjlsbløde, men også kraftige tanniner. 

Vinen lagrer 18 måneder fordelt med 60% på store egetræsfade og de resterende 40% i cementbeholdere. Vinen hældes på flaske uden filtrering eller klaring. Her får du en veloplagt og usædvanlig saftspændt Châteauneuf du Pape, som demonstrerer det ypperste, Grenache Noir-druen kan præstere af renhed, finesse og forfinede aromaer. Her er lag på lag af kirsebær, jordbær og stikkelsbær i smuk forening med cacao og kanel

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød
Vildt
Fuglevildt

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.