Om produktet
Dette er ikke en typisk toskansk Sangiovese, hvis sådan en overhovedet findes, men derimod et typisk udtryk for den nysgerrige skaberkraft, som det supersympatiske ægtepar Helena og Dante Lomazzi stadig er begavet med på deres lille vingård Colombaia på bakketoppen sådan ca. midtvejs mellem San Gimignano og Siena.
Hvert år changeres nuancerne på deres labels alt efter hvad der ender i flaskerne og når vinene er på vej ud ad en tangent eller bare nysgerrigt søgende så bliver de ranke Bordeaux flasker skiftet ud med den lidt mere joviale af slagsen. De såkaldte Bourgogne flasker.
Denne lille saftbombe af en vin som de, selvom det ikke kommer til udtryk på etiketten, kalder for "Tutti Frutti", er således ovre i den eksperimenterende afdeling. Der er tale om ikke et Field blend så en samtidig høst af Sangiovese, Canaiolo og Malvasia Nera som gærer sammen uden fremmede gærstammer og uden temperatur kontrol i rustfrit stål uden knusning af druerne og med omkring 60% hele klaser i noget der ligner et maceration carbonique look a like. Vinen får lov til at sætte sig/modne 10 måneder i tanken inden Helena og Dante mener den ved at være klar hvorefter de tapper den uden klaring, filtrering eller tilsætning af svovl.
En mellemfyldig saftig og ligefrem vin som lige bør få lov til at trække vejret efter at den er sluppet af med proppen således at den første funkiness reduceres en smule samtidig med at vinen bløder op. Herefter i næsen dejlig rig på mørke kirsebær, ribs samt grønne og let bitre urter og derpå i munden dejlig vital takket være næsten sprælske tanniner og en frisk syre som virkelig virker befordrende når der kommer mad på bordet.