5.0
af 1 anmeldelser

Churchill-Graham, Vintage Port 2017

Spar 13%
649.00 kr.
Før 749.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
5.0
af 1 anmeldelser

Churchill-Graham, Vintage Port 2017

P O I N T
96
Wine Spectator
P O I N T
95
Wine Advocate
5.0
af 1 anmeldelser

Churchill-Graham, Vintage Port 2017

Vores vurdering

Churchill’s Vintage Port smager allerede fantastisk som ung men besidder potentiale til at udvikle sig i et halvt århundrede.

Om produktet

Portvin – en af vinverdenens klassikere

Har man blot en enkelt gang smagt en moden Vintage Port i en topårgang kan det være svært at forstille sig bedre vin overhovedet. Og det er et pardoks at en så civiliseret drik, kommer fra et så barskt, u-sofistikeret men til gengæld spektakulært smukt område som Douro-dalen. Der findes en række af stilarter lige fra en simpel ”Ruby Port” over de fantastiske fadlagrede Tawnies og til kongen over dem alle ”Vintage Port”, der principielt kun fremstilles i topårgange. Hver stil dækker forskellige anledninger og behov – men husk, at det også her i sidste ende er producenten, der garanterer for kvaliteten! Men heri er der jo ikke noget nyt.

Churchill Graham Lda. – kometen i Oporto

Churchill Graham Lda. er kometen i Oporto. Grundlagt i 1981 af Johnny Graham på et tidspunkt hvor flere portvinshuse gik fra at være familieejede huse til de store multinationale grupper. ”..Jeg følte, at der var plads til en specialiseret producent af topklasse Portvin, fremstillet på de gamle traditionelle metoder. Ikke for traditionens skyld, men fordi der ikke findes bedre metode at lave portvin på..”, siger Johnny Graham.

Resten er historie fristes vi til at sige. Churchill Graham Lda. har fået et hav af begejstrede anmeldelser og hører ubestridt til eliten. ”..Min indgangsvinkel er altid at forsøge at transformere druerne til Vintage Port..”, siger Johnny Graham. ”..Uanset hvilken Churchill Port du nyder er der altid tale om klasse A vin..”

Churchill’s Vintage Port

Som alle Churchill Portvine er Vintage Port fremstillet efter de gamle traditionelle metoder. Druerne trædes med fødderne i lagars af granit i Quinta’en højt oppe i Douro dalen. Druerne fra hver enkelt lille parcel trædes og behandles seperat. I foråret transporteres vinen i fade ned til Churchill’s lodges i Villa Nova de Gaia. Her begynder så den strenge udvælgelses proces, der ender med det optimale sammenstik til hver enkelt type Portvin.

Serveringsforslag

Søde desserter
Friske desserter
Kraftig ost
Mild ost

Anmeldelser

5.0 af 1 anmeldelser

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.

Lilla vine

Kraftig & frugtig
Vine med stor intensitet, frugtfylde og power. Vine som er mørke og meget modne i frugtbilledet. Server de kraftige og intense vine til rødt kød, kraftige simreretter eller BBQ. Lilla vine kommer ofte fra områder med meget sol og varme. Lilla hedvine serveres med blåskimmeloste eller chokoladedesserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, sød lakrids, sød tobak, kandiserede bær, kaffe, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Sydfrankrig, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, Syditalien, Californien, Argentina og Australien.
Druer & typer Cabernet sauvignon, Merlot, Tempranillo, Syrah, Grenache, Primitivo/Zinfandel, Negroamaro, Carmenere og Malbec.