Om produktet
Benoit Marguet er et af Champagnes største talenter, og danske Søren Frank sætter ham endda i kategori med Krug og Jacques Selosse i sin seneste bog om Champagne og giver dermed 6 funklende stjerner til det, der må betegnes som bogens mest spektakulære underdog.
Han er næste generation Selosse i den forstand, at han tager det hele et skridt videre. Ingen sukker tilsættes i dosagen, og efter nogle år helt uden tilsætning af svovl, er den konserverende svovl tilbage, men i så ultralave doser, at vi bestemt stadig befinder os i naturvinsuniverset, og det fornemme er at smagen nu befinder sig i sin egen kategori, hvor mange vinnydere med klassisk smag begejstres på lige fod med naturvinsentusiaster. Det er rent ud sagt fascinerende!
Benoit dyrker Champagnes terroir, ligesom man gør det i Bourgogne. Kommunerne holdes adskilte og lanceres som sådan. Enkeltmarker ligeså, og hele tiden er der, i rastløse og kærlige favntag med naturens naturlige muligheder, nye vine på. Benoit er ganske enkelt en ener, som forener det tekniske i vinproduktionen, kontrollen og renheden med det spirituelle, følsomme og endda elementer af shamanisme. Det er det bedste fra to verdener som - når alting lykkes - forenes på en nærmest overnaturlig måde!
Her den 2. årgang af Benoits Brut Nature skabt på frugt fra små parceller med ældre og gamle vinstokke med Grand Cru status i Avize og Cramant. En vin som foreløbig er blevet produceret i alle årgange siden - også selvom en del af frugten nogle år bliver taget fra for at producere en endnu mere terroir fikseret ren Cramant - og dermed er dette måske den mest konsistente vin fra den meget eksperimenterende Benoits hånd.
Manuel høst og sortering af druerne forud for gæringen uden fremmede gærstammer på et par brugte fade og et enkelt lidt større æggeformet Foudre produceret hos Taransaud, og hvis de malolaktiske fermentering ikke forekommer naturligt i nogle af fadene bliver den bare udeladt. Den modner ”sur Lie” helt frem til juli måned efter høsten hvor den endelige vin sammenstikkes og tappes på flaske. Her får den efter den fornyede gæring lov til at udvikle sin mousse og sine aromaer i mere end 40 måneder inden bundfaldet bliver skudt bort og erstattet med vin fra andre flasker. Altså en Brut Nature helt uden filter (dosage).