Om produktet
Dette er åbningsnummeret indenfor spidskompetencen Blanc de Blancs fra Diebolt-Vallois, den lille efterhånden ikoniske familieejede récoltant manipulant på rue Neuve i landsbyen Cremant, der på grund af de omkringliggende prestigefyldte vinmarker bliver kaldt Chardonnay-druernes mekka i Champagne.
Der er tale om frugt fra både Côte des Blancs og Côteaux d'Epernay. Nærmere bestemt Cuis, Chouilly og Epernay med et tilskud af frugt fra yngre vinstokke omkring Cremant og da man gerne vil accentuere friskheden, har man valgt at reducere modningen frem mod degorgement til blot 24-30 måneder, i takt med tiden at gå med en lavere dosage, som kvalificerer til benævnelsen Extra Brut. Endelig har man valgt, frem for at anvende en egentlig "vin de reserve", at sammenstikke cuvéen af nogenlunde lige dele vine fra den aktuelle høst og vine fra høsten året før, hvilket fremgår af de udførlige oplysninger bag på flaskerne.
Man kan således tælle baglæns og regne med, at denne Blanc de Blancs - hvis den for eksempel er markedsført i 2022 - er funderet på frugt fra høsten i 2019 og 2017, og i modsætningen til de store huse efterstræber man ikke den konforme, men også nogle gange lidt kedsommelige ensartethed.
Husets friske, fint blomstrende stil skal selvfølgelig være genkendelig, men ellers mener Jacques Diebolt, Nadia Vallois og nu også deres to børn Arnaud og Isabelle, at fornemmelsen af de bagvedliggende årganges diversitet er og derfor skal være en del af charmen.
Diebolt-Vallois blev af det indflydelsesrige Gault-Millau Magazine fejret som årets Champagne producent tilbage i 1992, og siden har vinene været særdeles efterspurgte, og efter en ny generation af sommelier har fået øjnene op for de mindre producenter har Diebolt-Vallois i hele det nye millennium kunne sælge mere end de producerede. Vi er derfor stolte over, at Diebolt-Vallois har valgt at blive en del af Løgismose-familien.