4 Kilos, 4 Kilos 2021 Øko

Spar 22%
Ved 6 stk. 374.00 kr.
Ved 1 stk. 478.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

4 Kilos, 4 Kilos 2021 Øko

category label Øko

4 Kilos, 4 Kilos 2021 Øko

Vores vurdering

97 Point Robert Parker (Årgang 2021)
"The 2021 4 Kilos is beautiful, perfumed, elegant, nuanced and subtle with floral notes, Mediterranean herbs, red berries and a spicy twist. It's expressive, open and fine-boned, with a moderate 12% alcohol and a velvety palate. This is medium-bodied, delicate and precise, very much in line with the 2020."

Om produktet

På Mallorca - som i verden i øvrigt - er ikke to somre ens. Derfor smager druerne forskelligt fra år til år, og det er 4 Kilos' store fokus at fremelske disse varietale særegenheder. 4Kilos laves således hvert år på 100% af den lokale Callet fra de samme parceller med ler, kalk og store sten i jorden.

Alt dyrkes økologisk med stort fokus på at optimere biodiversiteten for også de lokale plantesorter, og druerne, der høstes i hånden, sorteres både i marken og igen i vinhuset inden vinificeringen. Som med husets øvrige vine anvendes der ingen kulturgær. I stedet starter gæringen af sig selv - halvdelen i ståltanke og den anden halvdel på 2500 liters egetræskar.

Herefter har vinen lagret i 12 måneder på 600 liters mediumristede egetræsfade og er til sidst flasket ufiltreret. I glasset står den endelige vin skøn, endnu lidt rustik men dog kompleks og elegant med sin urtede og frugtige næse af hindbær, ribs og blomsterstøv suppleret af frisk timian, græsmark og ristede krydderier fra fadlagringen.

Smagen er rank og saftig med nuancer af røde bær og igen urter. Det kølige og næringsfattige terroir skinner fint igennem i vinens flotte struktur og eftersmagens saftige frugtsyre. I sin ungdom bør vinen iltes 1-2 timer før servering ved 15-16 grader, og den kan under optimale forhold gemmes op til 10 år fra høst.

4Kilos kan f.eks. serveres til paella - den slags med kylling eller kanin, chorizo eller lignende kød-indslag - eller til braiserede svinekæber, and eller fasan samt til mallorquinsk-inspirerede tapas med alt hvad det indebærer af stegt grønt, friteret kylling og krydret, rødvinsstegt 'sobrasada'.

Serveringsforslag

Fjerkræ
Fjerkræ på grillen
Krydret mad
Lyst kød
Tapas

Anbefalinger