4.0
af 3 anmeldelser

Warre's Otima Colheita 2013

Spar 21%
189.00 kr.
Før 239.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
4.0
af 3 anmeldelser

Warre's Otima Colheita 2013

4.0
af 3 anmeldelser

Warre's Otima Colheita 2013

Om produktet

Colheita [cool-jæ-ta] er det portugisiske ord for "høst". Denne type er en fadlagret Tawny fra ét specifikt år. Det vil sige, at portvinen afspejler en specifik høst – i modsætning til f.eks. 10 og 20 års port, der så at sige angiver portvinens gennemsnitsalder. Colheita er således Tawny’ernes pendant til Ruby’ernes Vintage Port. Druerne til Otima Colheita kommer fra Warre’s markparceller på Quinta da Cavadinha i Pinhão – et af de bedste dyrkningsområder i Dourodalen – samt Quinta do Retiro i Rio Tortodalen. Portvinen er fremstillet på Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Barroca og Tinta Roriz, fadlagret individuelt inden sammenstikning og aftapning på flaske. Otima Colheita 2013 har en dyb, mørk karamel/ravfarve, og duften har delikate hints over mod ristede, orientalske krydderier, dadler, appelsinskal og brændte mandler. Man fornemmer straks den klassiske elegante og charmerende stil, som er Warre’s kendetegn. Portvinen har både rosiner-, figner-, fad- og vaniljenoter, og selvom her er masser af tyngde, så finder du samtidig noter af røde kirsebær og modne jordbær. Eftersmagen er dejlig koncentreret, stor mundfylde og veldoseret sødme. Otima Colheita kan nydes alene, men er også en fortrinlig ledsager til kraftige oste eller til søde desserter med chokolade. Portvinen bør serveres let afkølet, og efter åbningen vil den kunne holde sig i op til en måned.

Anmeldelser

4.0 af 3 anmeldelser
OK til prisen
Mads Reinsch K.
12/17/2024
Figner, karamel, vanilje og kirsebær. Stor dybde og god sødme til desserten
Kim N.
12/10/2024

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.

Rosa vine

Frugtig & sød
Vine med en sødlig og moden frugtprofil. Vinene domineres af den sødme, der pakker vinen ind, og som gør den velegnet til desserter eller aperitif. Rosa vine kan komme fra hele verden, da det, der definerer dem, er deres restsukkerindhold. Rosa vine kan have flere farver, fordi de indikerer sukkerindholdet i vinen.
Aromaer Honning, modne tropiske frugter og blomster.
Vinområder Hele verden.
Druer & typer Gewurztraminer, Riesling og Muscat.