Marchese Mario Incisa della Rocchetta skabte tilbage i 1920’erne en "fuldblods" vintype som for ham, var den ideelle vin lig den som det berømte Bordeaux er garant for. Sammen med sin kone Clarice blev marker og vin forfinet på Tenuta San Guido indtil, den så dagens lys kommercielt i 1970’erne.
En vin lavet hovedsageligt på Cabernet Sauvignon var en fundamental ændring af traditionerne i Toscana og begrebet ”Super Toscana” var født.
Den innovative beslutning om at dyrke sorten Cabernet Sauvignon på Tenuta San Guido skyldes primært ligheden som Mario Incisa havde bemærket mellem det Toskanske terræn og så Graves i Bordeaux.
I de første årgange blev Tenuta San Guido’s Sassicaia ikke varmt modtaget i Italien. Det var en vin med en anden stil end den traditionelle. Derfor forblev vinen en Vino da Tavola indtil 1990’erne hvor den fik sin egen DOC. Det er for øvrigt den eneste vin fra en enkelt ejendom, der nyder dette privilegium.
Nicolò Incisa della Rocchetta, direktør for Tenuta San Guido gennem 40 år, valgte i 2000, at indføre en ny vin på gården - Guidalberto. Vinen er skabt af to grunde: først og fremmest pga. ønsket om at se, hvad man kan udrette med Merlot-druen på Tenuta San Guido, der før 2000 aldrig er brugt på gården. Det andet element i beslutningen var at man gerne ville tilbyde forbrugeren en vin, som kan blive værdsat i en yngre alder end husets 1. vin - veteranen Sassicaia.
I 2003 er “Le Difese (Toscana IGT) produceret på Tenuta San Guido. Det er en blanding af Cabernet Sauvignon og Sangiovese. En vin som er drikkemoden før både Guidalberto og Sassicaia.