Rocche dei Manzoni blev grundlagt i 1974 af Valentino Migliorini. En mand der kom udefra medbringende en masse interessante idéer. Vingården ligger i Monforte d’Alba i hjertet af Barolo. I dag råder ejendommen over 50 hektar med vinmarker, der alle dyrkes efter økologiske og biodynamiske principper. Ønsket fra 3 generation Rodolfo Migliorini er at fremstille vine der er rene og udtrykker marken, druerne og årgangens karakter til fulde.
Manzoni var de første i Barolo til officielt at blande druer og Bricco Manzoni Langhe DOC var dengang som nu et resultat af blandingen mellem 80 %Nebbiolo fra Barolo og 20 % Barbera. Muligvis var det sådan man producerede den originale Barolo?
De indførte som nogle af de første små egetræstønder, kendt som barrique, så tidligt som i 1978. Dermed stod de i spidsen for modernisternes indtog i Piemonte. Sidenhen er stilen dæmpet en anelse, så nu er der god balance i vinene. Frugten dominerer og fadet er med til at give bløde cremede noter.
Målet er kun at fremstille vine der udtrykker årgangens karakter bedst muligt, samt frigive dem når de er klar til at drikke.
En fantastisk producent der plejer traditionerne og stadig arbejder på at forbedre deres vine.