Familiefirmaet Hofstätter har i mere end 100 år været synonymt med kvalitetsvin fra Alto Adige. Grundlæggeren Josef Hofstätter, var oprindelig smed, mens vinen blev lavet i fritiden og solgt på konens kro. På dette tidspunkt var Hofstätters vinmarker placeret på vestsiden af floden Adige. I 1959 giftede en slægtning til Josef Hostätter sig med Paolo Foradori, hvis familie i årtier havde produceret kvalitetsvin fra marker på østsiden af Adige. Dette ægteskab har betydet at Hofstätter i dag råder over 45 hektar af de bedste vinmarker i området – primært fordelt på de fire ejendomme, Kolbenhof, Barthenau, Yngram og Steinraffler. Hovedkontoret for Hofstätter er placeret i Termeno.
Som en af de første producenter i Alto Adige valgte Hofstätter at vinificere enkelte vinmarker. Dette har givet mulighed for at fremstille prestige cuvéer der hver især bærer de respektive vinmarkers navn bl.a. Gewürztraminer Kolbenhof, Pinot Bianco Villa Barthenau, Pinot Nero Vigna S. Urbano Barthenau og Lagrein Dunkel Steinrafler.
Hos Hofstätter er man af den overbevisning, at det er i vinmarken det store arbejde skal ligge, for at sikre en høj kvalitet af vinen. Ydermere benytter man sig af biologisk skadedyrsbekæmpelse. I det hele taget sigter man på i fremtiden udelukkende at fremstille vin på økologisk dyrkede druer. At man i denne proces ikke noget sted går på kompromis med kvaliteten, skal man kun smage en enkel flaske for at sikre sig.
Ud over at Hofstätter i gennem hele sit sortiment holder et særdeles højt niveau, producerer man med Pinot Nero Vigna S. Urbano noget af det bedste pinot-nero vin i Italien.