Badia a Coltibuono

3 varer

Anbefalinger

Viser: 3 varer
Min butik:
Spar
15%
Ved
6 stk.
Øko
Badia a Coltibuono, Chianti Classico 2021
Ved 6 stk. 169.15 kr.
Ved 1 stk. 199.00 kr.
customer-list-add
På lager online
- Levering 1-2 dage
Spar
15%
Ved
6 stk.
Øko
Badia a Coltibuono, Toscana Rosso Montebello 2015
Ved 6 stk. 420.75 kr.
Ved 1 stk. 495.00 kr.
customer-list-add
På lager online
- Levering 1-2 dage
Spar
15%
Ved
3 stk.
Badia a Coltibuono, Vin Santo Del Chianti Classico 2015 37,5 cl
Ved 3 stk. 420.75 kr.
Ved 1 stk. 495.00 kr.
customer-list-add
På lager online
- Levering 1-2 dage

Det er let at forstå, hvorfor mange rejsende i Chianti området opfatter et besøg på dette historiske romanske kloster fra det 11. århundrede, som højdepunktet på turen. Badia a Coltibuono rummer både et ulasteligt hotel og en glimrende restaurant, og det hele ligger midt i en smuk have, som emmer af historie og romantik.

Vinproduktionen er imidlertid blevet trukket ud af de historiske rammer til et topmoderne vineri, der stod færdigbygget i 1997, og herfra produceres nu en række ikoniske Chianti Classico vine fra Badia a Coltibuono’s omkring 70 ha. med vinstokke, der siden 2003 har været økologisk certificerede.

Badia a Coltibuono (som bedst kan oversættes til: Klosteret med den gyldne høst) blev grundlagt af Vallombrosan munkene i det 11. århundrede, og var i mere end 700 år et berømt centrum for vinproduktion indtil regeringen i 1810 besluttede at sekularisere klosteret og bortauktionere jordbesiddelserne. Det banede vejen for Stucchi Prinetti familien, som i 1846 erhvervede ejendommen og begyndte at tilbagekøbe en del af de oprindelige vinmarker.

I dag formår den 6 generation af familien med respektindgydende kontinuitet at få innovationen til at smelte ind i de historiske rammer. 4 søskende er de i dag: Emanuela (første kvinde nogensinde der blev valgt til formand for den prestigefyldte Marchio Storico del Chianti Classico) har taget det overordnede koordinerende ansvar. Roberto har påtaget sig rollen som chef vinmager, Paolo styrer den fine Coltibuono restaurant og Guido tager sig af hotellet og de forskellige andre overnatningsmuligheder.