Med sin udadtil ydmyg og blide facon er Arnaud Lambert i gang med en stille revolution i Saumur og Saumur-Champigny små 150 km oppe ad floden Loire. Her har konventionel dyrkning af druer til storproduktion af især Crémant gennem mange år formået at maskere det lokale terroirs særpræg og potentiale, som Arnaud gennem bl.a. implementering af økologisk landbrug, brug af naturgær og med minimal indblanding i vinenes udvikling forsøger at genopdage.
Ad den vej opnår arbejdet i markerne en langt mere central betydning for vinenes endelige udtryk, og områdets enestående tuffeau-jordbund formår igen at sætte sit aftryk: Hvor den høje koncentration af porøs kalksten giver et mineralsk og livligt præg, bidrager ler og sand med krop og kompleksitet til de færdige vine, der fås i alt fra den ranke, fokuserede og saftige stil med kort lagring på ståltanke til de dybere og mere komplekse, fadlagrede eksemplarer.
Fra 2017 favner Domaine Arnaud Lambert ikke kun Domaine Saint Cyr (startet af faderen Yves i 1996) men også det historisk set mytiske Château de Brézé, der fornemt statueres af det UNESCO-beskyttede slot af samme navn. På denne prominente adresse overtog far og søn Lambert ansvaret for vinproduktionen i 2009. På lige fod med Lamberts andre marker dyrkes markerne fra Château de Brézé i dag økologisk, og druerne derfra vil altså fremover indgå i Domaine Arnaud Lamberts vine.