"Kvalitetsvine skabes i marken – ikke i vinkælderen." Dette er det vejledende princip og den professionelle filosofi for alle seriøse vinmagere, hvis hovedopgave er at analysere druernes iboende kvaliteter og omdanne dem til en fuldendt sanseoplevelse.
Abdyika vingård blev grundlagt i 2005 af familien Ganev og et par svenske "vinelskere", med ambitionen om at skabe unikke kvalitetsvine fra Bulgarien. Ejendommen ligger i det sydvestlige hjørne af landet, hvor fire bjerge danner Strimonadalen – oprindelsen, "Grand Cru", for Melnik-druerne.
Udvælgelsen af druesorter, modstandsdygtige over for tørke, plantningen, træningsformationerne samt høsten blev optimeret med det ene formål at opnå druer af den højeste kvalitet.
I dag beskæftiger Abdyika et dusin arbejdere, der har håndværket for vinavl i arv fra deres forældre. Selv den mest avancerede mekanisering og agro-kemi i dag kan ikke udfordre det menneskelige talent i vingårdens arbejde. Arbejdsopgaver som beskæring, skudtrimning, reduktion af drueklaser, tynding af blade, ukrudtsrydning, gang på gang indtil høsten, udføres individuelt for hver vinstok med omhu og til rette tid.
Abdyikas vinkælder er bygget på gården og er udstyret med moderne, temperaturkontrollerede tanke. Antallet og størrelsen er optimeret til druernes sorter og dagens høstvolumener.
Abdyikas vinstile udvikles og komponeres af Lars Torstenson, Anders Melldén og Abdyikas vinmager Ivo Todorov. Målet er at skabe en vin, der er typisk for regionen, med en stil der er optimal for druernes sorter, afspejler årgangens karakter og fremhæver vingårdens terroir.