Vinhos Barbeito, Madeira Boal 10 Years Old

Spar 15%
Ved 6 stk. 296.65 kr.
Ved 1 stk. 349.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Vinhos Barbeito, Madeira Boal 10 Years Old

Vinhos Barbeito, Madeira Boal 10 Years Old

Vores vurdering

Resultatet er en vin som skænkes med en smuk orange nuance (som er nået uden tilsætning af karamel og anden kemi). Den åbner med blide aromaer af syltet abrikos, honning, lavendel og hasselnødder, der snart finder sammen med nogle dybere lag af nyslået græs, eksotisk peber og ingefær. Fyldig, men ikke voldsomt reduktiv på grund af en fint ramt underliggende syre, som tilfører vinen en befriende friskhed.

En Madeira, der som denne ikke kan beslutte sig til om den skal være halvtør eller halv sød er en fremragende, men desværre også lidt overset aperitifmulighed. Modne faste oste er dens hjemmebane og hvis man er udstyret med et åbent sind kan det også være spændende at lade den lege med sødmen i enkle serveringer med grillede eller ristede skaldyr.

Om produktet

Denne vin fra de forskellige varianter af druen Boal er en fremragende introduktion til den halvt søde, eller måske rettere halvtørre side af Vinhos Barbeito spændende og højt profilerede univers af Madeira vine. Det kan smages at Barbeito ’s vinmager med det imponerende navn Ricardo Diogo Vasconcelos de Freitas virkelig har evnen og midlerne til at lede efter det ultimative udtryk.

Druerne er høstet fra forskellige parceller omkring Campanário, Estreito da Calheta og Prazeres, hvor forskellige familier, nogle i 6 og 7 generation, passer og plejer vinstokkene. Druerne køres ned til vingården på små lastbiler hvor de presses og påbegynder deres gæring i rustfrit stål. Gæringen standses med druesprit, når restsukkeret nærmer sig de 90g pr. liter og herefter modner vinen på gamle 300-700 liters franske fade på Canteiro måden (dvs. uden kunstig opvarmning for at forcere udviklingen).

Denne Boal modner udelukkende i den lagerhal som kaldes ”O armazém C”. Her svinger temperaturen næsten ikke med årstiderne, og det betyder at vinene i fadene virker enestående friske, når de efter 10, 12 og nogen gange 14 år sammenstikkes, filtreres og tappes på flaske.

Serveringsforslag

Aperitif
Friske desserter
Frugt & nødder
Skaldyr

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.

Rosa vine

Frugtig & sød
Vine med en sødlig og moden frugtprofil. Vinene domineres af den sødme, der pakker vinen ind, og som gør den velegnet til desserter eller aperitif. Rosa vine kan komme fra hele verden, da det, der definerer dem, er deres restsukkerindhold. Rosa vine kan have flere farver, fordi de indikerer sukkerindholdet i vinen.
Aromaer Honning, modne tropiske frugter og blomster.
Vinområder Hele verden.
Druer & typer Gewurztraminer, Riesling og Muscat.