Om produktet
Denne vin fra de forskellige varianter af druen Boal er en fremragende introduktion til den halvt søde, eller måske rettere halvtørre side af Vinhos Barbeito spændende og højt profilerede univers af Madeira vine. Det kan smages at Barbeito ’s vinmager med det imponerende navn Ricardo Diogo Vasconcelos de Freitas virkelig har evnen og midlerne til at lede efter det ultimative udtryk.
Druerne er høstet fra forskellige parceller omkring Campanário, Estreito da Calheta og Prazeres, hvor forskellige familier, nogle i 6 og 7 generation, passer og plejer vinstokkene. Druerne køres ned til vingården på små lastbiler hvor de presses og påbegynder deres gæring i rustfrit stål. Gæringen standses med druesprit, når restsukkeret nærmer sig de 90g pr. liter og herefter modner vinen på gamle 300-700 liters franske fade på Canteiro måden (dvs. uden kunstig opvarmning for at forcere udviklingen).
Denne Boal modner udelukkende i den lagerhal som kaldes ”O armazém C”. Her svinger temperaturen næsten ikke med årstiderne, og det betyder at vinene i fadene virker enestående friske, når de efter 10, 12 og nogen gange 14 år sammenstikkes, filtreres og tappes på flaske.