Sød rosévin til sol, sommer og teressehygge! Udforsk sortimentet af sød rosé her
Hvad de fleste mennesker ikke ved er, at der er to hovedtyper: tør rosévin og sød rosévin. Søde roséer er lækre vine, der kan stå alene, eller de kan blandes med frisk frugt til en sød sangria eller spritzer. Tørre rosévine er også lækre, men har en meget mere syrlig smagsprofil end deres søde modstykker.
Sød rosévin er en let fyldig variant af rosévin, der har en lavere alkohol procent. Den har også en lav syre og et højt sukkerindhold. Søde vine fremstillet med naturligt sukker har typisk en alkoholprocent på under 9 procent. Dette skyldes at en sød rosévin indeholder mere restsukker, som ikke er blevet omdannet til alkohol. Derfor har sød rosevin en lavere alkoholprocent og mere sødme.
Søde rosévine er ofte fra køligere klimaer og da druerne vokser under disse forhold, bliver de udsat for mindre sollys, hvilket gør, at de udvikler sig langsommere og bevarer mere sukker. Desuden tilføjer vinproducenterne nogle gange sukker efter gæringen for at få det rette niveau af sødme i den søde rosévin.
Sød rosé fremstilles ved at lade druesaften stå på skindet i flere timer, så saften kan absorbere det røde pigment fra skindet. Dette resulterer i den let lyserøde farve, som de fleste forbinder med rosévin (tørre rosévine gennemgår samme proces, men de presses straks efter knusning, så kun den klare saft udvindes). Det færdige produkt har et sted mellem 10-50 gram restsukker pr. liter, afhængigt af vinproducentens ønskede sødme (og efterfølgende hvor længe de lader skindet forblive i kontakt med saften).
Sødme er ikke den eneste ting, der adskiller sød rosévin fra mere tørre vine. Det lavere alkoholindhold gør den til et ideelt valg til en solskinsdag eller en picnic - uden at man skal bekymre sige alt for meget for om at promillen stikker af.
Find din næste favorit i vores udvalg af sød rosévin og vær klar med et par isterninger.