Tomarchio er indbegrebet af siciliansk tradition og smag. Siden 1920 har familien Tomarchio produceret kulsyreholdige læskedrikke – eller gassosa, som det hedder på italiensk – baseret på den originale opskrift udviklet af grundlæggeren Filippo Tomarchio. I dag følges samme fremgangsmåde stadig, hvor moderne teknologi går hånd i hånd med klassiske metoder og respekt for råvarerne.
Alle drikke fremstilles med naturlige ingredienser, æteriske olier og uden kunstige tilsætningsstoffer. Kun naturligt sukker anvendes, hvilket giver en mere afbalanceret og mindre sød smag end mange andre sodavand. Smagsudtrækket tager over fire timer – en langsom og nænsom proces, der sikrer dybde og autenticitet.
Frugterne, som bruges i Tomarchios økologiske varianter, dyrkes lokalt på Sicilien af certificerede landmænd og håndplukkes, når de er perfekt modnede – ofte med klassiske citrussakse. De forarbejdes samme dag, saften fryses ned og anvendes i produktionen året rundt. Resultatet er læskedrikke med enestående friskhed, tydelig frugtkarakter og ægte siciliansk sjæl.
Vandet, der bruges til fremstillingen af disse, drikke, kommer fra grundvandsmagasiner, der udspringer fra vulkanen Etna. For foden af vulkanen Etna vokser bl.a. citrus plantager side om side med store figenkaktusser og oliventræer.