Om produktet
Solo per Amore Langhe Rosso er en debutvin fra det unge norditalienske vinprojekt Sorì della Sorba, der indebærer Robert Mondavis barnebarn, Carlo Mondavi og hans Barolo-slægtede hustru. Vinen er lavet på 40% Nebbiolo, 60% Dolcetto og 100% økologisk landbrug med elementer fra både biodynamik og permakultur, og det er dermed vanskeligt at finde en mark i bedre balance og med sundere druer end her fra Sorba-markens øverste og bedste parcel.
Druerne passes, beskæres, nusses om og høstes dermed også ved håndkraft over adskillige dage for at sikre den absolut perfekte modenhed for hver eneste klase. I vinhuset gæres mosten på druernes vilde og alsidige gær, der er unik for dette terroir, og vinen lagres efterfølgende 12 måneder i store egetræsbeholdere (botti). lavet af slavonsk eg fra området. Afslutningsvis aftappes vinen uden filtrering eller klaring og med en meget lav dosering af svovl.
Vinen er endnu ung men afslører allerede nu en ren, aromatisk og let naturstyret stil anført af solmodne kirsebær, blåbær, røde rosenblade og ler med et lift af lavendelmarker og i baggrunden lidt stald fra den vilde gær.
På tungen fornemmes endnu flere bær - vildtplukkede fra skovbunden - i samspil med krydderurter og våde sten. Strukturen er saftig, fast og finpoleret og leder videre til en smuk og terroirdreven finish.
Solo per Amora kan nydes med stort velbehag fra dag 1, selvom den utvivlsomt vil åbne for endnu nogle dimensioner, hvis den for lov at hvile i et par år.
Servér den ved ca. 15-16 grader, eksempelvis til lyst kød, grillede grøntsager og svampe eller til italienske skinker, pølser og lagrede oste.
93 point - James Suckling (Årgang 2020)
"This is a new wine for this estate, to celebrate the long-term relationship between Napa Valley’s Carlo Mondavi and Lange’s Giovanna Bagnasco (Brandini, as well as this property). It’s a delicious blend of dolcetto and nebbiolo that’s fruity and generous with a citrusy undertone to the purple fruit, finishing with cinnamon and other spices. Drink now."