Smagen af fortiden fra Carvalhas kældre - de moden dufte af tørret frugt, nødder og karament bliver hængede i næseborene og eftersmagen er lang og elegant. Her har den modne portvin virkelig fået lov at udvikle sig på fadene - et blend af forskellige årgange med en gennemsnitsalder på 30 år efterlader en virkelig intens og dyb, krydret smag - de dybe, gyldne farver dominerermed tørret frugt, karamel, nødder og varme krydderier - det dufter lidt af jul, men smager fantastisk året rundt, og de mørke karameltoner er elegante. Server ved 8-10°C i almindelige hvidvinsglas. Drik til deserter med karamel og nødder eller bløde oste. Vinen er drikkeklar og vinder ikke yderligere ved lagring, men kan sagtens gemmes. Holder sig et par uger i køleskab efter åbning.
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.