Prunotto, Bussia Barolo Vigna Colonello Riserva 2009

2,149.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Prunotto, Bussia Barolo Vigna Colonello Riserva 2009

Prunotto, Bussia Barolo Vigna Colonello Riserva 2009

Vores vurdering

Bussia Riserva Vigna Colonello er en fabelagtig Barolo med dybe, florale aromaer af rosenblade, perfekt modne røde frugter (hindbær og granatæbler) og krydrede, balsamiske noter. Smagen er fyldig med smidige tanniner og munder ud i en lang og utroligt detaljeret finish.

Om produktet

Ud af Prunottos i alt 7 ha. i den berømte Barolo Cru mark Bussia, ligger 1 ha. i den unikke del af marken, der er kendt som Vigna Colonello. Denne del af marken adskiller sig fra resten af Bussia ved et højt indhold af kalkholdigt ler, og en eksponering, der er mere sydvestvendt. Vinstokkene er mellem 30 og 40 år gamle.

I 2009 årgangen fremstillede Prunotto for anden gang i nyere tid en Bussia Riserva Vigna Colonello. Intet overlades til tilfældighederne. Druerne høstes ved optimal modenhed og sorteres rigorøst i marken og endnu en gang ved ankomsten til kælderen. Gringen varede i 25 dage, hvorefter den unge vin blev lagret i 50 hl. Store botti af slavonsk eg i 24 måneder. Herefter blev vinen lagret i tanke af rustfrit stål i 12 måneder inden aftapningen. Kronen på værket er 30 måneders flaskelagring, inden vinen blev frigivet til salg. Resultatet er en fabelagtig Barolo med dybe, florale aromaer af rosenblade, perfekt modne røde frugter (hindbær og granatæbler) og krydrede, balsamiske noter. Smagen er fyldig med smidige tanniner og munder ud i en lang og utroligt detaljeret finish.

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.