Om produktet
Mættet rubinrød farve. Frugtig, udtryksfuld aromatisk profil med præg af kirsebær og vilde bær. I munden saftig, spændstig og med dybde, velsmag og længde.
Piras Barbera d’Alba kommer fra en højtbeliggende position i kommunen Roddino, der grænser op til Serralunga d’Alba. De 2 ha blev købt i 1999 og første årgang var 2003, og således fra et meget varmt år og fra meget unge planter: Vinen var imidlertid strålende og har siden forenet en nuanceret frugtighed og dybde, der nænsomt er afstemt og fremhævet med eg med en skøn saftighed i smagen. Barbera giver mørke, farvemættede vine med stor syrespændstighed og et meget moderat tanninindhold. Mange producenter fremstiller en frisk, ganske primærfrugtig version med friskhed og umiddelbar attraktion, og så en mere ambitiøs, fadlagret version med stor kompleksitet og
frugtdybde, der typisk barriquelagres. Pira fremstiller blot en Barbera d’Alba, der typemæssigt lægger sig et sted mellem de to skitserede, men som måske er tættest på den sidstnævnte. Prismæssigt lægger den sig også et sted, der afspejler dette forhold og dermed er den særdeles attraktiv i mange sammenhænge.