Om produktet
Vinen kommer med behersket alkoholindhold og en lille restsødme, som løfter frugten, men ellers ikke forstyrrer eller stjæler alt for megen opmærksomhed. Søde jordbær er den mest fremtrædende frugt, mens også ribs, solbærblade og prikkende strejf af moden citrus finder vej og bidrager til underholdningen. Ren, aromatisk og helt ukompliceret i munden. Bare lige sådan som det skal være, når solen skinner, snakken går.
Der er tale om en ren Merlot-vin skabt på frugten fra 15-20 år gamle vinstokke der vokser på sletten nedenfor bakkerne mellem Valdobbiadene og Cornegliano. Høsten er mannuel og når den ankommer til vineriet i udkanten af Soligo sker der en soignering inden alle stilke fjernes og druerne nænsomt presses til en most, som efter bare et par timers skinkontakt pumpes væk fra drueskallerne for at ramme den helt lys sarte rosa nuance, som dominerer i tidens rosévine.
Vinen gærer og modner ved lavtemperatur i rustfrit stål og tappes på flaske i de sidste dage i februar tids nokt il, at den helt friske vin kan nå frem til præsentation på vigtige udstillinger i Düsseldorf og Verona.