Om produktet
Elegant og vinøs portvin, der viser, hvad kategorien Late Bottled Vintage Port kan præstere. Den er hovedsageligt skabt på de traditionelle druesorter Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca og Tinto Cão fra 40-60 år gamle vinstokke, men den eksakte drueblanding kendes ikke da frugt fra kaos tilplantninger (field blend) med ældre vinstokke også indgår. Der sker en sortering under plukningen, og kun de bedste druer kommer ned i plastkasserne for at blive båret frem til den nærmeste vej og derpå kørt op til Quinta da Quartas, hvor Pocas siden 1988 har samlet sine produktionsfaciliteter.
Efter gæringen og tilsætningen af brandy får vinen lov til at hvile sig indtil det tidlige forår hvor man så smager sig frem til de bedste partier som fyldes på mindre fade hvor vinen bliver liggende i adskillige år efter at årgangen er deklareret, og de første Vintage Port er kommet på markedet.
Serveres i rummelige glas til desserter med chokolade, til ris à l'amande i december eller solo som et værn mod kulden i det danske efterårs og vintervejr.
Vinen holder sig fint frisk efter åbning i et par uger i køleskab. Da vinen ikke er filtreret anbefales dekantering, hvis Vinen er gået hen og blevet 10 år eller ældre.