Om produktet
Med udgangspunkt i de lokale druesorter på Madeira er denne colheita skabt af det gamle Madeira hus, Justinos, som har eksisteret siden 1870. De udmærker sig ved at have et væld af gamle fade og gammel vin, som gør deres vine enormt komplekse. En blanding af fadene fra årgang 1999 er brugt til denne colheita, og har gennemgået den klassiske produktionsmetode på Madeira. Her gennemgår vinen kontrolleret oxidering, således der skabes spændende aromaer. I dette tilfælde er aromaen er pakket med tørret frugt, cedertræ, appelsinskal, ristede valnødder og kaffe. De næsten 20 års lagring i egetræsfadene har givet en utrolig kompleks og dyb smag både både med søde elementer som valnødder, rosiner og karamel, men også med friske indslag af appelsinskal og orientalske krydderier.
Særdeles velegnet til oste, gerne faste som f.eks. vesterhavsost, manchego eller comté, eller til søde desserter med f.eks. nødder og appelsin.
Vinen kan, efter den er blevet åbnet, holde sig frisk i op mod 3 måneder på køl.