Om produktet
Renhed, transparens og ærlighed er præmisserne for José og Julia Garcías arbejde med hjemstavnens lokale rødvinssort, som har taget verden med kraftig vind det seneste årti og her smager som landskabet, vejret og naturens vilde gær vil det - ikke som forbrugerne nødvendigvis ønsker. Unculín er dermed den helt rigtige vin for dig, der går til livet med åbent sind og nysgerrighed og som gerne vil stifte bekendtskab med en sprælsk og imødekommende vin, der ikke er som alle de andre!
Vinificering
Alt hos García-parret høstes således ved håndkraft, og i vinhuset er vinen lagret på bundfaldet i dels ståltanke, dels store egetræsfoudres. Bundfaldes "frasorteres" til sidst ved at omstikke vinen - altså hælde den frem og tilbage mellem forskellige tanke, og derfor benyttes ingen filtrering inden aftapning.
Aroma og smag
Den færdige vin er dermed en yderst drikkevenlig størrelse med dens florale, rødfrugtede, let animalske og reduktive udstråling, der både har fået os i Laudrup til at gætte Beaujolais, Bourgogne og Toscana i en blindsmagningsseance. En lille association til tørrede urter sætter sig desuden i den slanke og saftdrevne smag, som er rund i kanten og nu afsluttes endnu mere klart og elegant end i tidligere årgange.
Serveringsforslag
Mens Unculín ikke er en udpræget bøfvin, er de gastronomiske muligheder i selskab med lysere kød og det grønne køkken til gengæld mangfoldige. Stegt kylling med masser af urter, salater med grillet aubergine eller knoldselleri, spanske delikatesser eller alskens pastaretter baseret på tomat. Værs'go at gå på opdagelse!
Vi anbefaler at nyde den let afkølet ved helt ned til 12 og op til de ca. 17 grader.