Elio Perrone, Barbera d'Asti Sup. Mongovone 2022

369.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Elio Perrone, Barbera d'Asti Sup. Mongovone 2022

category label Bland 6 - Spar 10%

Elio Perrone, Barbera d'Asti Sup. Mongovone 2022

Om produktet

En vin, der viser barbera druens fulde potentiale. Duften sniger sig op ad glasset med stor intensitet, uden at vælte dig omkuld. Her er både moden rød frugt som hindbær og jordbær, samt sorte frugter som blomme og brombær. Flot fylde i smagen med oceaner af frugt, der styres flot af strukturen i vinen. Charmerende og intens på samme måde. Denne vin kan følge et stort stykke kød, direkte fra grillens flammer.

En helt unik vinmark i Isola d’Asti kommunen. Perrone familien fandt og købte denne mark i 2000, hvor vinstokkene er plantet helt tilbage i 1932. Hemmeligheden i denne mark er beliggenheden på grænsen mellem Langhe og Monferrato. Samtidig er jorden sammensat af limsten og masser af næring. Alt sammen elementer, der skaber kompleksiteten i denne vin. Druerne til denne vin høstes i hånden, med små kurve, i oktober måned, hvor de har optimal modenhed. Efter endt gæring lagres vinen i 12 måneder på franske egetræsfade inden aftapning på 1 liter flasker. En stor vin, kræver en stor flaske, som Elio Perrone siger.

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød

Anbefalinger

Pink vine

Let & frugtig
Vine som er frugtige og letdrikkelige med en frisk syre. Pink vine har et feminint og elegant udtryk. Frugtprofilen er domineret af røde bær og eventuelle indslag fra fadlagring. Server til kraftige vegetariske retter, fjerkræ eller svinekød. Pink vine kommer fra områder med moderat til køligt klima.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, vanilje og kokos.
Vinområder Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Californien, Australien og New Zealand.
Druer & typer Pinot noir, Barbera, Grenache, Valpolicella og Sangiovese.

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.