Om produktet
Pedro Ximénez - i daglig tale PX - bruges over hele Spanien til at opnå søde vine med en forbløffende koncentration og sødme. Mest kendt er druen måske for at bidrage med sødme til 'Cream Sherry', men i praksis laves de bedste eksemplarer i bjergrige områder som her i Córdoba-provinsen, hvor druerne udsættes for større temperaturudsving og bevarer mere af sin naturlige frugtsyre.
Producenten Toro Albalá har således som sin specialitet at arbejde med den grønne PX-drue, hvilket sætter sit umiskendelige præg på dette mesterværk. Siden høsten i 1968 har vinen hviket ca. 47 år på amerikanske egetræsfade. På den tid opnås en koncentration af alting, og den krydrede, komplekse aroma, overvældende sødme, imponerende opvejende syre og aldrig sluttende eftersmag taler derfor deres tydelige sprog! Samtidig løftes det hele af en på forunderlig vis næsten svævende lethed, der er svær at beskrive men simpelthen bare må opleves!
Nyd dette pragteksemplar af en PX-vin til lagrede skimmeloste, ren højkvalitets-vaniljeis eller måske allersnarest helt alene, hvor de utallige indtryk er så rigeligt en oplevelse i sig selv.