Dante Rivetti, Barbaresco DOCG Bricco di Neive Riserva 2018

649.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Dante Rivetti, Barbaresco DOCG Bricco di Neive Riserva 2018

category label Nyhed

Dante Rivetti, Barbaresco DOCG Bricco di Neive Riserva 2018

Krop Medium
Tannin Høj
Syre Høj
Stil Tør

Smagsnoter

Rød frugt
Blomstret
Andre krydderier
Fad

Om produktet

Det er svært at adskille by og vinmark i Neive - enhver ledig sydvendt skråning er plantet med Nebbiolo-druer, mellem huse og gårde og langs alle veje. Men når Rivetti skal laver deres Barbaresco Riserva, så er det kun de bedste, ældste stokke der får lov til at levere vin - og resultatet er derefter. Den orangerøde farve afslører med det samme druen - og forførende aromaer blander sig med lettet krydderier. En ekspansiv, robust og delikat vin. Elegance kombineret med power - fine tanniner og en lang afslutning. 12 dages maceration efterfølges af 24 måneder på primært store fade, mens en lille del af vinen kommer på små franske egetønder. Herefter lagerer vinen det sidste år på store brugte fade, mens der gå yderligt et år, inden den flaskede vin frigives. Server ved 16-18°C i store rødvinsglas. Drik til elegante, kraftige retter med kød - specielt hvis du har fremskaffet lidt trøffel.

Smagsnoter

Rød frugt
Blomstret
Andre krydderier
Fad

Fakta

Tannin:
Høj
Stil:
Tør
Syre:
Høj
Krop:
Medium
Smagsprofil:
Område:
Underområde:
Årgang:
2018
Størrelse:
750 ml
Dyrkning:
Konventionel
Alkohol %:
14,50
Proptype:
Kork
Serveres ved:
16-18°C
Serveres til:

Serveringsforslag

Mørkt kød

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.